Wysłany: 2011-02-11, 08:25 Przewody hamulcowe i złączki - jakie?
Witam, mam tak zdegradowane złączki z tyłu, w miejscu łączenia ich z obudową bębna, że musiałem ostatnio korzystać z klucza hydraulicznego do rur i sporo się napocić we dwóch. Trzeba je zmienić, stąd moje pytanie, czy ktoś wie, jaki gwint mają seryjne złączki? i jakie fi rurki miedzianej dobrać (a może coś innego?) dokupić. znalazłem takie coś:
http://allegro.pl/koncowk...1443339180.html
Wysłany: 2011-02-19, 23:36 Re: Przewody hamulcowe i złączki - jakie?
PrzemoCK napisał/a:
Witam, mam tak zdegradowane złączki z tyłu, w miejscu łączenia ich z obudową bębna, że musiałem ostatnio korzystać z klucza hydraulicznego do rur i sporo się napocić we dwóch. Trzeba je zmienić, stąd moje pytanie, czy ktoś wie, jaki gwint mają seryjne złączki? i jakie fi rurki miedzianej dobrać (a może coś innego?) dokupić. znalazłem takie coś:
http://allegro.pl/koncowk...1443339180.html
no ale tam trzeba wybrać...
pozdro
M10x1
ale końcówki przewodów są wklęsłe lub wypukłe a wkrętki z gwintem zewnętrznym i wewnętrznym wiec jest trochę kombinowania
Dobra, sory panowie za te posty no ale tak jakos chciałem pomoc to co wiem, po prostu pisze to co z tata dłubie przy Samim. Sory jeśli kogoś wkurzyłem, więcej tego niebędzie, ale prosze odrazu niekrytykować. Niebędę tu cwaniakował bo to nie jest miejsce do tego i neibede sie z wami sprzeczał bo wy macie po 30lat+ a ja 16 , krótko mówiąc jestem gówniarz przy was. Jeszcze raz Przepraszam .
[ Dodano: 2013-01-27, 21:32 ]
I nie mam na myśli tych postów całych, bo nawet na nie nie patrze.
Dobra, sory panowie za te posty no ale tak jakos chciałem pomoc to co wiem, po prostu pisze to co z tata dłubie przy Samim. Sory jeśli kogoś wkurzyłem, więcej tego niebędzie, ale prosze odrazu niekrytykować. Niebędę tu cwaniakował bo to nie jest miejsce do tego i neibede sie z wami sprzeczał bo wy macie po 30lat+ a ja 16 , krótko mówiąc jestem gówniarz przy was. Jeszcze raz Przepraszam .
[ Dodano: 2013-01-27, 21:32 ]
I nie mam na myśli tych postów całych, bo nawet na nie nie patrze.
To nie o wiek chodzi, tylko o stosunek do swojej wiedzy.
Jak mówi przysłowie: "lepiej nic nie mówić i pozostawić co do siebie wątpliwości, niż odezwać się i rozwiać wszelkie podejrzenia"
Dla twojej (i szanownego taty) informacji: od matiza nie pasują np. do santany, bo tam jest układ hamulcowy Lucas a nie Aisin.
Okej, nieznam tych santan czy coś, wiem że to jakas wersja samiego i nie interesuje mnie to, ale w Samuraju z 95rok mamy filtr paliwa od matiza i przewody od matiza. I jest dobrze.
Jednak jako jedyny udzielił sensownej odpowiedzi na zadane w temacie pytanie.
Punkty sobie łapiecie Wy.
Stąd widać dlaczego właśnie macie tyle nastukanych postów.
Okej, nieznam tych santan czy coś, wiem że to jakas wersja samiego i nie interesuje mnie to, ale w Samuraju z 95rok mamy filtr paliwa od matiza i przewody od matiza. I jest dobrze.
I jak ktoś przeczyta jakąś twoją super poradę i kupi a potem się okaże że nie pasuje, to oddasz mu kasę czy napiszesz że "u ciebie jest dobrze i nie interesuje cię to"?
Okej, ale czy kolega powyżej napisał ze ma santane ? Kolego naprawde trochę pomyśl, chyba wiem co za przewody zakładaliśmy, mam od matiza i koniec nikogo tu nieoszukuje. Masz problem z tym to nie moja wina, wszyscy nie mają tylko ty, ja chcę w jakiś sposób komuś doradzić a ty sprzeciwiasz się z tym, kończę ten dialog bo nie chce mieć z nikim żadnych sporów.
Radek,
Większość początkujących nie odróżnia samuraia od sj413 i nie wie o różnych niuansach albo ich to nie interesuje.
Dlatego pisanie porady "pasuje od matiza" to półprawda na które zwróciłem ci uwagę.
Nie fochuj się chłopaku.
Niestety, ale jak coś się piszę, to wypadało by to jak najbardziej sprecyzować, inaczej robi się jeden wielki burdel w którym ciężko cokolwiek znaleźć.
Co gorsza w pamięci zostanie i się dalej rozejdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum