Wysłany: 2013-01-28, 15:11 JAKĄ DORADZACIE WYCIĄGARKĘ DO SAMCA
Witam, niedługo będę zamawiał 2 wyciągarki do Samuraja, na tył i przód. Chciałbym o doradzenie przez was mi jakie wyciągarki kupić, kupuje z firmy dragon winch, bo mam dobry układ, ale chciałbym wiedzieć ilu tonowe mają być. Na przód to nwm, ale na tył mi radzili 2,7T 6000HD.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-01-28, 17:29
Imho 6000lbs to za mało do samochodu, jakiegokolwiek.
Druga sprawa - jeśli tylna wyciągarka ma służyć do opuszczania i asekuracji, to darowałbym sobie wyciągarkę z hamulcem wałeczkowym, bo się do tego średnio nadaje, a zdaje się we wszystkich dragonach są właśnie takie hamulce
No nwm, ok bo tata dzwonił do ziomka od dragonów to mówi ze taka 2,7 t z tyłu wystarczy, ale chyba 3,6t założę. Kolego widzę że coś poddenerwowany jesteś, nie chcesz to nie odpowiadaj na moje tematy, chciałem tylko zapytać o radę, nie pomyśl sb że jestem na cb zły bo nie jestem. Ale luz trochę. Podpowiedziałeś mi z tym mostem i kliknołem ci ze mi pomogłeś i jestem ci za to wdzięczny.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-01-28, 19:00
Eeee, bo jak tak pisze pod moim postem bez cytowania kogokolwiek, to jakby się odnosiło do mnie, whatever...
Z drugiej strony pojęcie nie mam o jaki most mogłoby chodzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum