Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-30, 10:00
Siemka,
W związku z tym że będę niedługo wymieniał przewody hamulcowe na miedziane to chciałem się upewnić czy wszystkie są zakończone tak czy może w samcu mogą być dwa różne rodzaje?:
Jak rozumiem z informacji z neta to jest zakucie typu stożek ?
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-30, 11:08
Ok a co z rodzajem zaprasowania ? Czy to jest stożek bo w sklepach można kupić już zrobione przewody na metry ale trzeba podać jak mają zaprasować na stożek czy na grzybek ? Dlatego chciałem na wszelki wypadek zapytać czy to stożek. Może głupie pytanie bo na fotkach wszystko widać ale nigdy tego nie robiłem to się nie znam :)
Ok a co z rodzajem zaprasowania ? Czy to jest stożek bo w sklepach można kupić już zrobione przewody na metry ale trzeba podać jak mają zaprasować na stożek czy na grzybek ? Dlatego chciałem na wszelki wypadek zapytać czy to stożek. Może głupie pytanie bo na fotkach wszystko widać ale nigdy tego nie robiłem to się nie znam :)
W japończyku jest grzybek a w santanie stożek.
Najlepiej kupić sam przewód miedziany na metry i śrubunki plus praskę.
Tanie praski z alegro działają (ale robią tylko grzybki).
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-01-30, 15:03
He, he, zależy jak na to patrzeć...
Dla mnie to to co jest w japońcu wygląda jak stożek (łatwe do wykonania we własnym zakresie), a to co w hiszpanie (vide fota @yenko) to grzybek (to już raczej trudno samemu wyrzeźbić).
Edit:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded - znalazłem na szybkości - tu jest opisane jako końcówka wypukła i wklęsła, jak zwał, tak zwał, w każdym razie ta wklęsła jest w japońcach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum