Traction Bar - to wahacz stabilizujący tylny most, jak jest SPOA w aucie to tylny most ma tendencje do przechylania się do przodu i do tyłu. Stabilizator mocowany na wieszaku podobnym jak resory.
Kolego Paw3ł można prosić o zdjęcie jak go wykonałeś?
Może jutro uda mi się fote strzelić jak jeszcze auto będzie na kanale stało bo planujemy wypad wokół komina na test silnika w terenie.
Dzisiaj nowe serce odpaliło za pierwszym razem. Zdrowy diesel, ładnie chodzi, nie kopci. Zobaczymy jak się sprawdzi na drodze.
[ Dodano: 2012-01-20, 11:56 ]
zbiorniczek i syf na pace
Może jutro uda mi się fote strzelić jak jeszcze auto będzie na kanale stało bo planujemy wypad wokół komina na test silnika w terenie.
Dzisiaj nowe serce odpaliło za pierwszym razem. Zdrowy diesel, ładnie chodzi, nie kopci. Zobaczymy jak się sprawdzi na drodze.
[ Dodano: 2012-01-20, 11:56 ]
zbiorniczek i syf na pace
Jak Tobie się taki zbiornik od motorówy sprawuje? Domyślam się, że przegród brak, nie ma problemów przy niższym poziomie paliwka z zasysaniem powietrza?
Silnik jest z VW. Flansze zakupiłem u kolegi Wojtassj. Przeważnie wkładane są 1.6TD. Blok silnika i wszystko inne jest praktycznie takie same jak w 1.9D z jednym ale - różnią się końcówką wału.
Chłodnica na pace i ścianka. Bez okna, okna nie będzie (chyba nie będzie).
kolejny upgrade
Kilka fotek po przeróbkach... ścianki i dach zostaną pomalowane na czarno bo strasznie rzucają się w oczy ale to dopiero na wiosnę. Fotki mogłyby być dokładniejsze, robiłem je GoPRO bez LCD. Następne zrobię aparatem.
Spring Focus Combi.
Zbiornik nie ma przegród co przy bardzo niskim poziomie i przechyłach skutkuje zapowietrzaniem. Dlatego pompkę przeniosę do kabiny, żeby nie wyskakiwać i pompować
Jak nie zapomnę to zmierzę je. Dzisiaj odprowadzam samuraia na cięcie nadkoli bo nie wejdą mi z przodu przez przesunięty most. Znaczy przy wykrzyżach szarpałoby oponki a szkoda ich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum