Wysłany: 2011-01-02, 15:59 Ściana grodziowa z tyłu i bagażnik.
Mam Samuraia z soft dachem.
Jest zarejestrowany na 2 osoby (ciężarowy).
Mam zamiar wstawić ścianę grodziową i zabudować bagażnik. (Soft dach będzie na sprzedaż).
Podpowiedzcie mi jak to zrobić.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie??
Chcę aby w tylnej ścianie było też okno.
Myślałem o szyberdachu z malucha, cinqucento, żeby się chociaż uchylał, choć się nie upieram - może być na stałe.
A bagażnik, żeby był zabudowany i otwierany tak jak maska (oczywiście w przeciwną stronę) na teleskopach.
Ale jak go zamykać, żeby nie latał podczas jazdy. jakiś zamek też by się przydał.
A może jest coś gotowego do kupienia (na alle... już szukałem i nie ma).
Pozostawiam otwartą dyskusję.
Wszystkie wskazówki będą pomocne.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Gru 2010 Posty: 54 Skąd: Hutki k. Częstochowy
Wysłany: 2011-01-02, 19:23
Takie zabudowy produkują do pickupów sa tam dwa siłowniki a zamek jest na kluczyk ale jest to bardzo drogie a wydaje mi sie że blacha ryflowana siłowniki od klapy z poldka troche nitów i zwykły zamek ze szafki powinny zdać egzamin ps ja też bede stawiał ścianke i dam plekse jako okienko
z tego co widze zrobione z laminatu, niedaleko mnie robia wanny i lodzie z laminatu podjade pokaze fotki i spytam ile by chcieli za taka robote, moze jesli by bylo kilku chetnych zeszli by z ceny. wiadomo-trzeba zrobic matryce
pozdro
dzieki za fotki, fajnie suzi wyglada, jesli wiesz moze jak bylo robione lub kto to robil czy sprzedawal pisz kolego
pozdro
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Hej Chłopaki. Biała Suzi wygląda super.
Mnie jednak szkoda zabierać miejsca, którego i tak już mało, żeby robić płaską pokrywę.
Ale co kto woli Jak zrobicie takie zabudowy u siebie dajcie fotki.
Mój Sami, kiedyś był ciężarówką i miałem kratkę oddzielająca przedział pasażerski od załadunkowego. Ale miałem wstawioną zwyczajną przegrodę, dolna część blacha, górna kratka. Wyglądało całkiem spoko. W pewnym momencie ciężarówka przestała być potrzebna i przerejestrowałem na auto osobowe. Kratka wywalona.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
z tego co widze zrobione z laminatu, niedaleko mnie robia wanny i lodzie z laminatu podjade pokaze fotki i spytam ile by chcieli za taka robote, moze jesli by bylo kilku chetnych zeszli by z ceny. wiadomo-trzeba zrobic matryce
I co tam. ja jestem zainteresowany. nawet wstrzymałem prace nad swoim pomysłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum