Jestem na etapie zmiany opon.
Dzwoniłem dzisiaj do Janpol4x4 z zapytaniem o Kaimana 31/10,5/15, cena za tą oponę to 500pln.
Do sedna, Pan powiedział mi że rozmiar 31" to jest praktycznie 32". Wysokość opony wynosi 80cm przy szerokości 25cm.
Pytanie, czy ta opona jest do ogarnięcia przy silniku 1,6 i przełożeniach 5,125?
_________________ Wolę pchać Samuraia niż jeździć Patrolem :)
mam teraz 235/75/15 i zmieniając na rzeczywiste 31" nie będzie dużej różnicy w wysokości. Dlatego też kupując oponę wyższą o 2cm i dopłacać za to 500-600pln to raczej nie ma do końca sens. Tak mi się bynajmniej wydaje....
_________________ Wolę pchać Samuraia niż jeździć Patrolem :)
Z tego co mówią bardziej doświadczeni koledzy to Samurai do tego rozmiaru, wytrzyma.
Oczywiście brak zdrowego rozsądku, wykończy napęd na mniejszych kołach.
Ja żałuję, że wziąłem 235, zamiast 31 cali.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-02-18, 17:37
Ja dzis zakupilem 265/70/15 nadlewki blizej mi nie znanej produkcji Radburg ... Cena dobra bo 100 funtow za 2 sztuki ... Eraz jak przyjda trzeba bedzie dopasowac kolejne 2, ale to jak bede mial przed oczyma konkretne wymiary :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum