Wysłany: 2013-02-12, 18:29 Samiec 1.3i 1992r check+szarpanie w zakresie obrotów 2k-3k
Witam. Jestem świeży, także proszę o wyrozumiałość :) Sprawdzałem w szukajce, ale nie ma tam w żadnym temacie takich objawów jak u mnie. A mianowicie -
Auto słabe i podszarpuje w zakresie obrotów 2000 - 3000 rpm, powyżej i poniżej jest ok. Świeci się ciągle check (nie mryga), po sprawdzeniu błyskami błędów wychodzi że 12, czyli wszystko ok. Po odłączeniu akumulatora check gaśnie, lecz po przeciśnięciu silnika na wysokie obroty (powyżej 6tys) check znowu się zapala, i objawy takie jak przedtem. Wymienione świece, kopułka, palec, przewody, filtr paliwa, sprawdzone wtyczki i podciśnienia, sprawdzony filtr powietrza, nie ma nigdzie nic widać. Help? :)
dzisiaj właśnie regenerowałem wydech - miał przedmuchy za katem, a że w kacie grochotały mi osłony - blachy, to również się go pozbyłem. I parę zł wpadnie na nowy zawias :) A przed katem wszystko szczelne u mnie, także szukamy dalej :) Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły, to śmiało proszę pisać, może coś przeoczyłem, albo poziom wiedzy nie pozwala na wykrycie usterki ? :)
ok, zaraz idę się z nim rozprawić, napiszę wieczorem czy coś odkryłem. Pozdrawiam
edit: niestety z manuala nie skorzystam, bo technicznego angielskiego ni w ząb nie rozumiem, no chyba że ktoś byłby na tyle miły i wytłumaczył co i jak sprawdzić?
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
kolego manias79 w linku który podałeś nie ma nic co by mi pomogło, kody błyskowe zczytałem i "wymruguje" mi 12, czyli brak błędów, a check się świeci stale po przekręceniu stacyjki
Mam to samo, ja celuje w TPS ale nie wiem, przestawiłem go ręcznie o kilka mm w dół na marginesie obudowy, i na postoju nie skaczą 2-3tys ale jak jade to go dusi i odcina szarpie i nie jedzie, jak przekrocze to idzie już ale w zakresie 2-3 to jest rzeźnia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum