smok z samuraja ma mniejszej srednicy a z vitki ma wieksza i nie wiem wlasnie czy wystarczy tylko odciac z vitki samo wejscie i nalozyc na smok z samuraja czy trzeba go jeszcze inaczej przerabiac??
smok z samuraja ma mniejszej srednicy a z vitki ma wieksza i nie wiem wlasnie czy wystarczy tylko odciac z vitki samo wejscie i nalozyc na smok z samuraja czy trzeba go jeszcze inaczej przerabiac??
W innym miejscu jest uchwyt do przykręcania - jak będziesz miał obydwa smoki w ręku, to zobaczysz o co chodzi - ciężko to opisać.
no jak bede mial smok to sie zobaczy bo znalazlem stronke gdzie jest opisany swap silnika 1,6 8v i pisze tam ze pasuje i wystarczy tylko tulejke wsadzic na smok z vitki do samuraja i miska z samiego.
no jak bede mial smok to sie zobaczy bo znalazlem stronke gdzie jest opisany swap silnika 1,6 8v i pisze tam ze pasuje i wystarczy tylko tulejke wsadzic na smok z vitki do samuraja i miska z samiego.
Smok jest w bloku uszczelniany oringiem.
Tulejka pewnie jest wykonalna, ale dużo łatwiej uciąć końcówkę vitarową i połączyć ze sobą dwa smoki (zespawać albo zlutować mosiądzem).
Wysłany: 2018-03-18, 21:23
farba, Witam czytałem twoje posty i chyba mamy ten sam problem bo właśnie też nie mam pomyslu na miske olejową po swapie z 1.3 na 1.6 16v mam za mały prześwit miedzy miską a mostem i nie wiem jak to najprościej rozwiązać może coś podpowiesz?
[ Dodano: 2018-03-18, 21:28 ]
Witam Panowie mam pytanie czy może ktoś stosował taką miske olejową do swapa z 1.3 na 1.6 16v do samuraia: http://allegro.pl/miska-o...8.html#imglayer
czy to zdaje egzamin czy raczej rzerabiać na miskę od samiego??
jeśli masz wsadzony silnik z baleno tzw. cewkowy z czujnikiem położenia wału w misce olejowej potrzebujesz taka miskę olejowa jak z linka aukcji który wkleiłeś lub skrzyżować ze sobą zwykła miskę z vitary z miską z baleno wycinając z niej i wstawiając w misce vitary wytłoczenie na czujnik.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum