Co jest, co zostało zrobione, bądź co jest zrobione:
-silnik SWAP 1.6 8V Vitara wtrysk, kolektor wydechowy 4-2-1
-sprzęgło FSO Polonez
-cała blacharka czyli wycięta ruda z nadkoli, podłogi itd. wspawane świeże blachy, progi zrobione z profilu 3mm, wszystko zabezpieczone interplusem356 na to podkład i lakier metaliczny taki jak widać na zdjęciach.
-mosty, wiadome, łożyska, uszczelniacze, sprzęgiełka itd.
-zmieniony wydech na 50mm średnicy z 2ma przelotowymi tłumikami
-wspomaganie, przesunięta przekładnia do przodu, przekładnia omega, pompa vitara,
-spring na przodzie (wahacze toyota, sprężyny felicia kombi, amory lublin, podniesiony drążek kierowniczy) było spoa tak jak z tyłu.
-spring tył 4-link made by Krzykku.
-przedni most wysunięty ~12 cm do przodu
-snork wpuszczony do kabiny
-blokada LR z tyłu
-wzmocnione półosie od calmini przód+przeguby NKN
-wzmocniony most przód
-wyciągarka 8000lbs.
-rama z przodu przerobiona na płytę pod wyciągarkę zamiast tej rurki.
-zaczepy do szarpania mocowane do ramy, przód tył po 2 szt.
-progi pod hi-lift mocowane do ramy
-przedłużony przedni wał + regeneracja wielowypustu
-reduktor 4.16:1
-fotele Honda CRX
-zderzaki jak widać też nie są seryjne
-wycięte nadkola
-kompleksowa regeneracja hamulców, wymiana gumek, tłoczków itd...
-przespawane trójkąty
-opony INSA TURBO 235/75/15
+wiele innych pierdołek które mogły mi wylecieć z głowy
itd. już nie pamiętam wszystkiego bo było to robione przeze mnie na przestrzeni kilku lat.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.
Ostatnio zmieniony przez Admin 2015-06-24, 19:17, w całości zmieniany 4 razy
docelowo szukam używanego ARBa za sensowną kasę, jak nie znajdę to będę się bawił w hand made, wymaga to jednak ogarnięcia kilku kwestii które przy gotowym ARBie odpadają ;)
[ Dodano: 2013-11-22, 18:05 ]
No i dotarł nowy-stary silniczek :)
wytargane z samuraia, 1.6 8V vitarka, już zespolone z samuraiową skrzynią, sprzęgło polonez itd.
co to znaczy?
CZAS NA SWAPa
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wysłany: 2013-11-22, 22:37
Masz tych znajomków od offroadu to pewno który użyczy na weekend. Albo może komercyjnie z jakiej wypożyczalni sprzętów warsztatowych. W łodzi jest chyba taki "samoobsługowy" warsztat i można wypożyczać takie sprzęty.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
no ja już pozasłaniałem sprzęty na zimę. Bo mi zimno było jak siedziałem 10h na karuzeli. Hydraulika biedne 50stopni łapała.
Samiec też dostał pudełko między zęby byle do wiosny. aha aku muszę wymienić -chyba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum