Czesc jestem tu nowy ale juz sie przywitałem w odpowiednim dziale , mam nadzieje ze bede mógł pomóc , skorzystać z waszej wiedzy na temat SAMIEGO , mam mojego juz 5 lat i smigam nim głównie na rajdy , kupiony jako całkowita seria i tak pomału , pomału cały czas sie cos , w nim zmienia a miało byc niewinnie tylko lekko podnieść i dobre koło a wyszło tak
w galerii starałem sie ułożyć według chronologii ale nie wyszło tak szy siak im mniej zielonego tym bardziej aktualnie zdjęcia
auto pokrótce , bo co robiłem to nie da sie opisac przez 5 lat troche tego wyszło
SJ 410 serce oryginał skrzynia tez 1985 rok , kupiony zdrowy zero korozji i do tej pory staram sie to utrzymać
reduktor 1:4,16 z 2 reduktorów
wały były cienkie nastepnie grube na 8 teraz grube na 10
mosty były waskie teraz sa szerokie z 5.125 z vitary
zawias , było juz chyba wszystko , najpierw klepanie potem długie wieszaki , nastepnie rewolwery i MAZUROWE resory +5 cali wkoncu sprężyna i to jest dopiero zawieszenie
wahacze Z DEFA przednie na tył i przód panhardy hendmade amory przód LJ70 tył Parch gr
wspomaganie przekłądnia Nissan Terano II
blokada tył LR 1530
psełdo blokada przód , hamulcami i zaworami kulowymi
reczny hydrauliczny
tarcze tył
koła były trójkaty nasteppnie odwrócone , teraz chromy 8x15 + dystanse alu 38mm
opony 27 , 28 sahara aktualnie 30x9,5 plany 33x10,5
drzwi ABS , maska Laminat
windy przód Dragon tył Worn + syntetyki
oczywiscie progi zderzaki odpowiednie
snorkel handmade
wydech sały z kwasówy wyciagniety po dach
tak to wyglada wysle ze jeszcze mi sie duzo przypomni co bym chciał opisać
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Admin 2013-09-19, 11:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-03-07, 22:33
Swietny pomysl z stickerbombem, tez sie nosze z takim zamiarem, ale moja suka od 4 miesiecy od blacharza wyjechac nie potrafi, moze jak juz po wszystkim polakierujemy tez sie pokusze :D
Generalnie super auto!
Zajebiście oklejony ..od dawna mi to chodzi po głowie :) tylko myslałem , ze będe pierwszy hehe
Suzuka fajniutka
ogólnie myslełem ze zostane zjedzony na forum za to oklejanie :)
oklejanie nie jest jeszcze skonczone bo nie posiadam garażu i przyszła zima a dla dobrego efektu i podkładu miejsca oklejane napierw polakierowałem czarnym podkładem , na jeden błotnik wchodzi ok 100 naklejek . Użyte zostały pojedyncze naklejki a nie gotowy szablon aby przy uszkodzeniu naklejki w terenie sie ja poprostu zrywa i nakleja inna w tym miejscu i prostsze w montażu . Naklejanie zleciłem mojej rajdowej pilotce ( żonie ) . Teraz sie jeszcze zastanawiam czy ramke szyby tylna klape i przednik gryl tez oklejać czy malować na czarno , ogólnie plan jest taki zeby pozbyc sie zielonego koloru , no i oczywiscie drzwi zimowe na czarno tak jak letnie
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2013-03-08, 12:31
Napisz coś o tej pseudo blokadzie na przodzie. Jak Ci się spisuje itp?? Ja myślę nad czymś podobnym tylko bez zaworków a na dwóch dodatkowych przepływowych pompach hamulcowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum