Witam brać samuraiową Pytanie jak to z windą i seryjnym alternatorem. Czy bedzie wszystko ok jeśli mam seryjny alternator i założe akumulator ok 70-75 ah i będe go załużmy raz w miesiącu ładował prostownikiem??????????? oczywiście brakuje mi prądu do windy Czekam na waszą pomoc.
Mam założony aku 71ah i seryjny alternator od sj410 jeżdżę już tak 3-4 miesiąc i jest ok, ale alternator się grzeje... Jak padnie pewnie będę kombinować żeby włożyć coś większego...
_________________ Jest: Jimny G16B z Vitary, lovells, power winch 9500
Było: Samurai VW 1,6 TD, lovells ,escape evo 8000 lbs.
niby prosta operacja tylko kogoś kto troche się zna na elektryce.
A co tu za elektryką? odciąć kable z oryginalnej wtyczki i podpiąć wzbudzenie, wymień tylko sobie kabel ładowania na grubszy jakieś 16mm2 to będzie z dużą górką.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Uprościłem sobie sprawę kupując stare mocowanie Kostucha.
A wygląda to tak.
A tu efekt zbyt dużego odchylenia kółka alternatora od koła napędowego plus nieosiowego rozwiercenia Samurajowego kółka. Po poprawkach śmiga aż miło, prądu w brud i brud nie straszny ;)
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Dany jak byś mógł tą fote to bardzo chętnie zobacze.
[ Dodano: 2013-03-08, 17:46 ]
Pany a powiedzcie mi jeszcze jedno!!! mając seryjny alternator i aku ok 70 lub 75 Ahda to rade jeśli będe go raz w miesiącu ładował prostownikiem???Słyszałem że tak można i aku pożyje i wszystko jest ok. PRAWDA TO????
a co Ci to da że go podładujesz prostownikiem w domu jak w terenie uruchomisz winde i w kilka sekund całe to doładowywanie psu na buty, problem przy windzie jest w tym żeby na bieżąco było więcej prądu a więc tylko mocniejszy alternator.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum