Witam.
Mam u siebie założone resory od Mazura. Pękło mi z przodu pióro główne,pierwsze z góry. Moje pytanie brzmi: Czy jak kupię nową lagę u Mazura to wystarczy ją tylko wymienić w miejsce pękniętej czy resztę piór trzeba walcować? Zamierzam wymienić obie, z lewej i prawej strony.
Taki mam plan, tylko się zastanawiam, czy jak główne pióra będą nowe a reszta już używane to czy nie trzeba używanych wywalcować. Pytanie może głupie ale laik to laik :)
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 31 Maj 2012 Posty: 209 Skąd: boguszów gorce
Wysłany: 2013-03-10, 20:59
ja jak wyjmowałem z tlnego resoru pióro srodkowe z wersji HD to zbiłem młotkiem pozniej nabiłem i jezdze juz tak dosc długo nic sie nie dzieje jest ok wiec zbij młotkiem na bok pozniej nabij i po robocie :D
_________________ Suzuki evo3 by 4xdrive ;)
Szekla4x4 !!!! Najlepszy sklep z akcesoriami off road
No i elegancko. Lekką panikę miałem bo do rajdu tuż tuż a tu taka awaria. Z resorami mam pierwszy raz do czynienia, wcześniej ujeżdżałem vitarę. Na marginesie dodam, ponieważ mam porównanie, vitara (mimo sentymentu gdyż była to moja pierwsza terenówka) chowa się i wstydzi przy samcu!!
Rozmawiałem dzisiaj z Mazurem, radził,żeby wymienic tylko jedną, więc jedną zamówiłem. Dam znać po wymianie czy samiec stoi prosto, może komuś kiedyś się przyda.
to nie wiem jak żeś to wymieniał x razy jak ja wymieniłem tydzień temu główna lage od mazura reszta stara i wszystko prosto. Wcześniej też tak robiłem. Zgodze się jak byś cały resor nówke założył to może by stał krzywo.
Dzisiaj w końcu samochód zrobiony, okazało się,że było pęknięte też ostatnie pióro, to ze skuwkami. Wymieniłem oba, samochód stoi prosto bez ruszania drugiego resora.
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 31 Maj 2012 Posty: 209 Skąd: boguszów gorce
Wysłany: 2013-03-20, 21:01
przy resorach od mazura nie trzeba zmirniac pior tak jak w eryjnych ponad 20 letnich resorach ;) nawet jesli by minimalnie stał inaczej to po kilku wypadach by sie ułozył
_________________ Suzuki evo3 by 4xdrive ;)
Szekla4x4 !!!! Najlepszy sklep z akcesoriami off road
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum