Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-03-05, 08:49
slavok napisał/a:
sądząc po hamulcu to jeden z pierwszych chińczyków, ale co to jest to uj wi.
Sprzęgle chyba, hamulec jest dobrze ukryty
Też bym stawiał na wczesnego chińczyka np. kangaroo winch, power winch itp., one były podobne do ramsey'a rep, tylko ramsey miał tłoczone logo na deklu przekładni, tu tego nie widać.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2013-03-05, 22:41
Najprawdopodobniej to jest Power Winch typ PW 36. Znajomy laweciarz podesłał mi taką uszkodzoną. Motylek widoczny na zdjęciu to dźwignia sprzędła, przy jej pomocy obraca się taki pierścień po obwodzie obudowy przedkładni i załącza lub rozłącza napęd, tak??
Niestety większość elementów przekładni planetarnej jest zrobiona z aluminium. W wyciagarce Laweciarza jest wszystko totalnie zmielone. Natomiast silnika mi nie podesłał ale twierdzi, że sprawny itp. Tak więc jak byś szukał kiedyś silnika, bębna czy elementów obudowy do niej to dawaj znać to dam Ci namiary na kolesia.
Na Twoich zdjeciach wygląda identycznie jak to co mam. Jak chcesz mogę cyknąć fotkę tego co mam razem z "naklejką" znamionową.
A ja bym się pokusił o stwierdzenie, że to ramsey. Mam bardzo podobną gdzieś w otchłaniach garażu. Wszystkie, albo prawie wszystkie ramseye mają takie sprzęgło (oczywiście elektryczne). A jeśli to faktycznie ramsey, to masz porządną windę ;)
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2013-03-06, 22:49
No to fajnie. Bo to co mi ten laweciarz podesłał do zobaczenia to aluminiowe g**no, Wszystko w środku zmielone jest, Mówi, że ma do tego dobry silnik .... ale woła jak za zboże, chyba 600 zł.
Ja osobiście mam Escape ..... po przejściach..... przekładnie są tam stalowe i w bardzo dobrym stanie ale silnik jest w opłakanym ..... ale nadaje się jeszcze do zreanimowania
Generalnie też mam wszystko opstrykane aparatem z remontu mjego Escape.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum