Właśnie wpadła w moje łapki oryginalna mikrofiszka części zamiennych do SJ 410. Tylko nie mam pomysłu jak zrzucić ją na kompa. Mikrofiszka jest formatu pocztówki, kilkadziesiąt obrazków o wymiarze około 8 na 5,5 mm. Rzutnik do mikrofiszek dawał powiększenie jak pamiętam tak około 40 - 50 razy. Na zwykłym skanerze nic z tego raczej nic wyjdzie, do takiego do filmów nie wejdzie. Dodatkowo musi być podświetlone od tyłu. Najprościej chyba było by wsadzić do rzutnika do mikrofiszek i robić fotki ekranu. Ale rzutniki już dawno wylądowały na śmietniku, w każdym razie ja nie znam nikogo kto jeszcze używa. Ma ktoś jakiś pomysł jak tu ugryźć?
_________________ Suzuki SJ413 - "wielkie" małe auto
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-03-01, 22:32
Jak masz znajomego fotografa albo sam focisz lustrem jest na to rada aczkkolwiek mozolna
Obiektyw 28mm lub 50mm, stary manual z adapterem odwrotnego mocowania, statyw i skajd na podswietlona szybe. Jdna klatka kliszy powinna zmiescic sie w calej klatce aparatu
Ostatnio w taki sposob powiekszalem odciski palcow do rozmiarow pelnej klatki
Będę musiał spróbować, w trybie supermakro, na maluchu, to mniej więcej 1/4 klatki, jak się przymierzyłem do klawisza na klawiaturze, więc przy maksymalnej rozdzielczości powinno coś z tego wyjść.
BM
Mam całą książkę (w pdf'ie) to co wrzuciłem to tylko spis treści, dalej jest wszystko ładnie ponumerowane i wypisana lista.
Jak ktoś potrzebuje podeśle na maila bo nie pamiętam skąd ściągnąłem (jakaś hiszpańska stronka)
Mam całą książkę (w pdf'ie) to co wrzuciłem to tylko spis treści, dalej jest wszystko ładnie ponumerowane i wypisana lista.
Jak ktoś potrzebuje podeśle na maila bo nie pamiętam skąd ściągnąłem (jakaś hiszpańska stronka)
O.. tego nie znałem, bardzo proszę o przesłanie, adres będzie na pw.
BM
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2013-03-03, 19:30
Ja też poproszę
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
podaj maila, bo jak już pisałem nie wiem skąd zassałem.
W zasadzie wiem, ale nie mogę ponownie tego znaleźć http://suzuki88.mforos.com/
Oryginalna nazwa to prawdopodobnie Catalogo_de_recambios_Samurai_1000.pdf
Jak komuś uda się znaleźć niech podlinkuje dla potomności
Po konsultacjach ze znajomymi fotografami, okazało się, że jedyną sprawdzoną metodą jest robienie zdjęć ekranu przeglądarki. Więc znalazłem u znajomka taką przeglądarkę i pożyczyłem na "wieczne nieoddanie"
Po wyczyszczeniu z pokładów kurzu, leżała w magazynie z 10 lat co najmniej zacząłem robić próby. Wychodzi mniej więcej tak,
oczywiście w większej rozdzielczości. Nie podoba mi się to, że środek ekranu jest wyraźnie jaśniejszy, przy normalnym przeglądaniu to nie przeszkadza, ale na zdjęciach widać. Regulacje ustawienia żarówki, luster i reszty w przeglądarce tego nie likwidują. No i każde pojedyncze zdjęcie to jest zabawa. Więc to trwa. Jak uda mi się wszystko porobić to będzie do pobrania.
BM
Jak uda mi się wszystko porobić to będzie do pobrania.
BM
Podziwiam...
To samo (obudowane dodatkowo wyszukiwarką/przeglądarką) jest dostępne w postaci programu na PC
Powiedzmy, że można znaleźć leżące do wzięcia na Internecie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum