samurai na orginalnych mostach i 33 calach ma chyba 27-28cm do gruszki
patrol na 35 calach ma 27-28 cm do gruszki
samurai na afganach 33 calach ma pewnie okolo 30-33 cm
kolega ma samca na patrolowskich mostach i 37 cale ma prześwit do gruszki coś około 31cm
32cm do glowki wady zalety halas ciezko cos powiezdziec w tej chwili za pol roku bedzie cos wiadomo w tej chwili jestem zadowolony dobrze robi to w terenie napewno beda mniej awaryjne niz mosty samuraia na mostach sa plomby 86 rok jutro go zwaze ale obstawiam na 1250kg
poszezenia trzeba zwiekszyc na 25cm
Też mnie trochę zdziwko wzięło, swojego ostatnio na złomie ważyłem i wyszło 1080Kg
Praktycznie seria + Hard Top i Simexy, oraz wywalone wszystkie dywaniki i boczki tylko na drzwiach
Aha do tego instalacja LPG też pare kilo na +
no ja właśnie na złomie ważyłem nie mam baku z paliwem tylko butla LPG, być może gazu niewiele ale tak wyszło na wadze, blacharke jak robiłem to tu i ówdzie powycinane, felgi aluminiowe, brak zapasu, tylnych siedzen... no nie wiem może warto sprawdzić na innej wadze ale mówię jak licznik pokazał, poza tym w dowodzie mam 900kg
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-03-27, 17:42
KRZYKKU napisał/a:
no ja właśnie na złomie ważyłem nie mam baku z paliwem tylko butla LPG, być może gazu niewiele ale tak wyszło na wadze, blacharke jak robiłem to tu i ówdzie powycinane, felgi aluminiowe, brak zapasu, tylnych siedzen... no nie wiem może warto sprawdzić na innej wadze ale mówię jak licznik pokazał, poza tym w dowodzie mam 900kg
Ja bym tam złomu nie sprzedawał
Wpisem w dowodzie nie ma się co sugerować, bo często są powpisywane bzdury, np. w patrolu mam wpisane dmc 1850kg, a pusty waży bite 2t
A co do przedmiotowej suzuki, to wyszło grubo, ale afgany są bardzo ciężkie, do tego jeszcze winda, klatka i fura tyje...
Mój obecnie waży 980 zatankowany na maksa. Wywalone wszystko co niepotrzebne. Opony 235/75/15 insa. Zderzak przód 9 kg tył jakieś 5 kg. bez wyciągary. Wspawany dach z poldka i klapa z CC. Wymieniam silnki na jimny więc waga podobna jak 1,3 Suki. Dojdzie klatka 70 kg wypadnie tylna klapa. Mysle że finalnie skończę na 1040. Jak wyrzucę parę pierdół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum