Wysłany: 2013-03-29, 11:00 Remont wyjącej skrzyni biegów Warszawa
Witam,
Przymierzam się do remontu skrzyni biegów w moim dzielnym samuraju z silnikiem 1.9 D rocznik 2002. Skrzynia biegów wyję juz od jakiegoś czasu i tak myślę o serwisie po zimowym a nie wiem gdzie by było najlepiej oddać Samiego w dobre ręce, że dobrze zrobią i nie zedrą ze mnie całego dobytku :P w Warszawiem, swego czasu ktoś mi tu polecał jakiś serwis w Piasecznie, ale uciekła mi ta informacja. Bardzo proszę o polecenie jakiegoś dobrego serwisu.
Wysłany: 2013-03-29, 11:15
Kolego będę Ci wiernie kibicował i będę wdzięczny za raportowanie postępów jak i efektu końcowego. Temat skrzyni, śni mi się po nocach, tyle że ja z łódzkiego więc z wyborem warsztatu za bardzo Ci nie pomogę.
Autotechnika, ul. Tarnogórska w Warszawie. Jeśli skrzynia wyje to albo łożyska (które da się wymienić) albo koła zębate, z tym już nic nie zrobisz. Wtedy najlepiej mieć ze dwie inne skrzynie i z tego wszystkiego próbować złożyć jedną dobrą.
Swoją drogą po czym wnosisz że wyje skrzynia a nie reduktor lub most?
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
Dzięki. Myślę że to skrzynia bo jak ją rozsprzęglę to cichutko jedzie. Oby to były łożyska, aczkolwiek kupiłem go jak miał przegrzany docisk sprzęgła i nie wyżucał biegów jak sie rozgrzało sprzęgło i trochę mogą być skatowowane zęby, ale nie będę krakać :P
Pewnie że będę raportować, ale nie prędko, bo czekam jeszcze aż się cieplej zrobi to już po całości wymienię oleje w wałach i serwis po zimowy, tylko niech ta zima juz sobie pójdzie :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum