Kolega miał w Vitce, i jeśli z jego opinii o nich wytniesz brzydkie słowa to po prostu milczał. Zmienił na mocno używane sahary które dostał od kumpla za dwie flaszki które musiał zanim wypić, i Vitka zaczęła normalnie jeździć w błocie, a nie ciągle na kinetyku kolegów. Mają bardzo ładny bieżnik, naprawdę piękny bardzo mi się podoba i to serio, ale w błocie nie robią.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Kurczę,a już sie na nie podnieciłem i też byłem zdecydowany brać.Ale czytałem troche na ich temat na forum Jeep i tam je chwalili,także nie wiem co myśleć
No dobra,a czy błoto = simex,czy jest jeszcze coś innego,bo też już nie wiem co zakupić,a szukam jakiś oponek co by wjechać właśnie w błotko i wyjechać.
Witam też niedawno miałem ten problem i wybór padł na Insa Turbo Sahara 215/80/15 bo po czarnym trochę śmigam a w terenie też dają radę dałem 385 zł za sztukę + przesyłka 60zł mogę dać namiar na pw. przedtem miałem 205/70/15 seria i powiem że różnica zajebista tylko jak masz felgi kółka to musisz dać dystans bo lekko mi ocierało o resor.
No ale ta 215 80 15 to jest cholernie wysoka tzn.rozmiar.Ja szukam coś koło rozmiaru oryginalnego tj.205 70 15.A powie mi ktoś gdzie dostanę np.BF Goodrich Sahara właśnie we wspomnianym rozmiarze ale tylko nową nie nalewkę.Ewentualnie oponkę o takim bieżniku.
[ Dodano: 2013-04-08, 19:26 ]
Bieżnik nie Sahara tylko Dakar,moja pomyłka.
Witam też niedawno miałem ten problem i wybór padł na Insa Turbo Sahara 215/80/15 bo po czarnym trochę śmigam a w terenie też dają radę dałem 385 zł za sztukę + przesyłka 60zł mogę dać namiar na pw. przedtem miałem 205/70/15 seria i powiem że różnica zajebista tylko jak masz felgi kółka to musisz dać dystans bo lekko mi ocierało o resor.
Każdy Ci powie że im wyższa opona tym lepiej zwiększa się prześwit jak chcesz to mam Fulda Tramp w bardzo dobrym stanie co do ceny to jeszcze zejdę http://tablica.pl/oferta/...D5-ID2wkXF.html
każda matka swe dzieci chwali ... cos kolega słabo ta vitara jeździł ze nie dawal rady????.... w naszej vitka staje deba na tych oponkach, a i na asfalcie tez sie ładnie zachowuje ( prowadzenie i głośność )... wiadomo ze kazdy bieznik ma swoje wady i zalety
mam kumho 2 rok jezdze z bratem co ma sahary i nie zdarzylo sie zebym nie wyjechal z blota z ktorego wyjechal on
mozliwe ze sahara lepsza ale ja tego nie odczulem, moze ze ja mam mala zmotke a on standard
w kumho bieznik ladny ale rzeczywiscie srodek jest troche ,, zbity,, i bloto moze zaklejac
mysle ze jak juz ktos ma to moze pomyslec o nacinaniu srodka co 2 bieznik
zaleta jest taka ze bardzo cicha
zaciekawil mnie ten temat wiec przeloze od brata saharki i zobacze czy to prawda czy lobby gumowego biznesu
opis kumho
Wysoko zaawansowana technicznie opona, jest najnowszym i najlepszym produktem Kumho. Dostosowana do bardzo twardych, skalnych nawierzchni oraz dobrze radząca sobie w terenie błotnistym. Nawet bardzo ciężkim. Bardzo długotrwała z dobrą trakcją i właściwościami wspinania się. Idealna w górski, extremalny teren. Szeroki i na 15mm głęboki bieżnik doskonale odprowadza błoto na zewnątrz.
wiadomo simex to nie jest
w zwiazku ze jezdze troche po plazy simex-odpada. Mialem i kopal dolki ze szeok, kumho przy nim to rarytas, w terenie wiadomo..
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum