Wysłany: 2013-04-10, 11:16 Zgubiony kluczyk do Samuraia
Witam kolegów
Mój 3 letni syn zgubił mi kluczyk do Samuraia, niestety był to jedyny kluczyk
Czy od innych samurai by pasował kluczyk miał nieskomplikowaną budowę
Proszę o porady co uczynić?
Wysłany: 2013-04-10, 20:06
jak Samiec zamknięty to z reguły mechanizm szyby ma na tyle luzu że idzie ją opuścić dłońmi, a później drucik, dzyndzelek i można wyjmować bębenek.
Swoją drogą to dobra przestroga dla wszystkich posiadaczy jednego kluczyka. Dorobienie drugiego za wczasu kosztuje niewiele, a pozwala zaoszczędzić sporo nerwów w sytuacji kryzysowej.
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-04-10, 20:11
Ja to mam niestety 1 kluczyk, ale tak wyjechany, że nie widziałem jeszcze tak zjechanego kluczyka... Zastanawiam się jakim cudem on w ogóle może otwierać zamki i odpalać... Gdzieś był temat o dorabianiu kluczyków i trzeba uważać, bo jak za gruby dorobią, to będzie pasował do drzwi, a do stacyjki nie, czy tam odwrotnie...
Na filmach po odpaleniu na krotko normalnie kreca kierownica. Przez ten caly czas bylem oszukiwany :(
U mnie to samo, odpalam kluczykiem, wyciągam go ze stacyjki i normalnie kręcę kierownicą od lewej do prawej ;) Czasami ta "opcja" sie przydaje ;)
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-12-22, 19:42
W esjocie nie mialem blokady gdyz stacyjka byla z czegos innego, w swoim samcu i w dawcy czesci sruby trzymajace stacyjke wykrecilem palcami.
We wtryskowcu skrecamy do kupy najgrubszy bialy z czarny-bialy mamy zaplon, przytykamy do tego czarny-zielony wyskakuje bendinks i silnik kreci po odpaleniu zdejmujemy ten ostatni i mozna jechac. Czwart kabel do tego niepotrzebny.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-12-23, 23:11
Mojego suzuki nie da się otworzyć niczym oprócz klucza z immobilizerem, ma blokadę skrzyni biegów, policyjna blokadę na kołach no i nie ma silnika pod maską a najważniejsze to to że bak jest pusty hihihi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum