Po dluuuugich poszukiwaniach wkoncu mam ;]
Mam biala suke z 89r.. na aukcji jasno i wyraznie (takze plakietka na boku i cale wnetrze SAAMURAI nie SJ) macha do gory i.. i zwiecha bo okazalo sie ze jest na gazniku
Pytanie za milion.. Czy Samurai szedl od 89r jeszcze na gazniku??
ja mam sj 413 na gaźniku ale poprzedni właściciel załozył mu gaźnik od pony 1,5 tylko lipa bo ma automatyczne ssane chyba i lekka chałtura jest pod maska ale pytanie brzmi czy na tym gaźniku auto jest silniejsze? więcej pali? lepiej chodzi ke ?
a co do gaznika to jestem po wymianie od pony 1.3 z recznym ssaniem i od razu pytanie czy z doswiadczenia mechanik tzn. gaznikowiec bez analizatora spalin dobrze ustawi gaznik
mi ustawil z analizatorem - 18 na 100km po spokojnej jezdzie droga, max 60. Wiadomo slisko i bez stabilizatora
pytam bo znajomi chwala jednego dziadka ale nie ma sprzetu, choc ze sprzetem ustawiaja jakby nie umieli z niego korzystac. przynajmniej niektorzy
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
teoretycznie z tego co pisalem z chlopakami co wrzucili pony tyle samo , lub ewentualnie wiecej o 0.5 litra, jednakze silnik chodzi rownomiernie ird, w moim przypadkunie pytaj, chyba byla jakas zmota silnika, nawet kaczmarr napisal ze to frankenstain
po 2 poczytaj bylo o tym na forum
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-26, 00:29
skoro zapytanie o gaźnik to mówię jak to jest w Samuraiach...
od 1990 roku w sprzedaży pojawiły się wtryskowce, w 1989 roku ich nie było
wtryskowce obejmowały modele japońskie, natomiast modele produkowane w Hiszpanii szły na Holandię i inne kraje Beneluksu, inne zresztą też w postaci gaźnikowców nawet powyżej 1994 roku...
dlatego rada taka, aby przy zakupie, a najlepiej przed, spytać czy to japończyk, czy hiszpan (pisane celowo z małej), bo może byc Zonk!
po drugie pytać czy rok produkcji to 1990, czy I rejestracji, ponieważ w Niemczech nie podaje się produkcji, tylko I rejestracji jako podstawę, a w Polsce niekompetentni urzędnicy przepisuja datę pierwszej rejestracji, apóźniej spotyka się ogłoszenia Samurajów 1.0 z 1993 roku itp...., a co najgorsza, niektórzy po kupnie wierzą, że rok produkcji to 1993..., ech...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum