Wysłany: 2013-04-12, 13:06
robiłeś jazdę próbną bez amorków?
[ Dodano: 2013-04-12, 13:07 ]
aaa i rzecz oczywista ale warto wspomnieć - oczywiście wszystkie graty ze środka masz wywalone jak robisz te jazdy osłuchowe?
Lopes ta śruba o którą pytasz to jedna z 10 głównych śrub mocujących nadwozie do ramy, zderzak jest tylko "przy okazji" tam skręcony natomiast główne zadanie tej śruby to usztywnienie budy do ramy więc moim skromnym zdaniem znalazłeś przyczynę pukania... zmień śrubę i zwróć uwagę że tam też są gumowe poduch między budą i ramą - przejrzyj czy jej nie zgubiłeś skoro puka. Myślę że jak to załatwisz to będzie cisza, powodzenia.
Noo i zrobione i to chyba było to!!! teraz słychać już chyba tylko klape i to bardzo mało. Śrube wybiłem i założyłem nową. Nie odkręcałem zderzaka, wyciągłem tylko lampe i dostęp był ok.
Wysłany: 2013-04-12, 21:31
Krzykku jeśli to to to gratuluję wyczucia :) swoją drogą jeśli blacharz robił całą budę i ją później zakładał to trochę dziwne, że założył śrubę z ukręconym łbem...
SamNaSam kolega w zasadzie sam to wyszukał ja tylko naprowadziłem ale dzięki co do roboty własnoręcznej to faktycznie chyba najpewniejsza choć czasami jak się chce pospieszyć pewne rzeczy i poleci się na skróty to jest tego dozgonna świadomość że nie jest na 101% a jak Ci ktoś zrobi to masz błogie poczucie że ogarnięte ja jeszcze żadnego mechanika nie dopuściłem do mojej zabaweczki. Od momentu zwleczenia jej na lawecie pod mój dach łapy precz ! dostęp ma tylko moja Żona jak trzeba coś potrzymać (bynajmniej nie to co myślicie )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum