Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
duszenie
ludigtti
świeżak

Wysłany: 2013-04-27, 10:21   duszenie

Drodzy koledzy, mam meeega problem w suce 1,3 z monowtryskiem, otóż problem jest podobny jak u kolegi pare postów niżej w silniku od vitary, tylko u mnie jest taki motyw że jak chce się szybko zebrać i wcisne mu gwałtownie mocno gaz to tak jakby się dusił, tzn nie idzie, jakby lewe powietrze, ale filtr paliwa wymieniony, przewody pal też, świece i przewody też, nie sprawdzałem jeszcze dolotu, ale nie wiem gdzie szukać, może w ogóle nie sprawdzam gdzie trzeba

Sibul 
nowicjusz

Wysłany: 2013-04-27, 15:11   

Profilaktycznie wymień wszystkie podciśnienia na dolocie, miałem podobnie, dziurka wielkości główki szpilki i też takie cyrki się działy :idea:

ludigtti
świeżak

Wysłany: 2013-04-27, 17:31   

Wrocilem z parkingu przeanalizowalem wszystkie za i przeciw, i tknelo mnie na sprawdzenie czujnika polozenia przepustnicy, gdy bylo zalozone ustawialem go na 2:5tys i trzymalem wygladalo jak oddcinka, tak dziwnie szarpal, jak dodalem wiecej przechodzilo, po zdjeciu czujnika zobaczylem ze te platikowe lopatki w srodku maja delikatne werzniecia, i pomyslalem ze moze to to, odpalilem go ze zdjetym czujnikiem, i problem pojawil sie juz w zakresie od 1.8 do 3.0 tys obr, komp mi stuka 12 wiecbledow niby nie ma moze to to, co myslicie?

kostuch 
Expert

Wysłany: 2013-04-27, 19:48   

ludigtti napisał/a:
moze to to, co myslicie?

Na 99% to nie to.

albert 
Specjalista
albertus

Wysłany: 2013-04-27, 21:01   

uszczelka sie nie wywinela, nie ma lewego powietrzado cylindrow?

ludigtti
świeżak

Wysłany: 2013-04-28, 14:28   

to na sto pro ten czujnik, bo robi te swoje cyrki tylko w jednym połoeniu prepustnicy, mam to samo uszkodzone w ignisie, ale ta są troszke inne objawy, tylko nie mogę do suki znaleźć tego czujnika

kostuch 
Expert

Wysłany: 2013-04-28, 21:41   

ludigtti napisał/a:
to na sto pro ten czujnik, bo robi te swoje cyrki tylko w jednym połoeniu prepustnicy, mam to samo uszkodzone w ignisie, ale ta są troszke inne objawy, tylko nie mogę do suki znaleźć tego czujnika

Skoro się upierasz, to ci mogę sprzedać taki czujnik. :-)

ludigtti
świeżak

Wysłany: 2013-04-29, 00:48   

jak jest sprawny to z chęcią go wezme, bo ja już nie wiedziałem skąd go kupić, to nie dolot nie uszczelka, b robi to samo w jednym zakresie obrotów

gregor600 
nowicjusz

Wysłany: 2013-04-29, 21:25   

Miałem identyczny problem kiedyś w vitarze, po wizycie w kilku warsztatach gdzie nikt nie mogł znalezć przyczyny, po ROKU głowkowania i wymianie tysiąca rzeczy które mogły być przyczyna,w koncu okazało się,że pompka paliwa w zbiorniku miała pęknięte sitko na wlocie i sie przypchała przez co nie dawała takiego ciśnienia jak powinna. Założyłem nową zewnętrzną i wszystkie problemy zniknęly.

Odpowiedz do tematu