Wysłany: 2013-05-03, 22:42
Widzę, że opony każda z innej wsi... Jak się sprawuje w terenie?
Starscream, czemu uciążliwy? Jeśli chodzi o spalanie to w jeśli ma gaz to cenowo wychodzi mniej więcej tyle samo co samiec 1.3, a przynajmniej jest czym przycisnąć. Reszta części też podobna w cenie.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2012 Posty: 80 Skąd: Strzegom
Wysłany: 2013-05-03, 23:59
Jeździłem parę lat Jeepem Cherokee z silnikiem 4l w pełnym automacie - auto w terenie sprawowała się bardzo dobrze ale: - spaliło w terenie tyle ile mu wlałem do baku, nawet po 30 litrów beny a gazu też koszmarne ilości, - pamiętajmy też że nie posiada ramy tylko nadwozie samonośne które jest elastyczne, zdarzały się wypadki że przy wykrzyżu nie można było otworzyć lub zamknąć tylnych drzwi, - blokada tylnego mostu przy pomocy tych płyteczek bardzo wątpliwa.
Ale wspominam to autko z wielkim sentymentem.
Silnik nie do zajechania, rozrząd na łańcuchu, 170 koni, kop do przodu niesamowity ale niestety paliwożerny, beny na trasie przy spokojnej jeździe 12 - 13 litrów, gazu w granicach 17 - 18 litrów
Należy tylko unikać auta z włoskim silnikiem diesla typu VM, /miałem też taki egzemplarz/, cztery głowice, koszmar nie silnik - niesamowicie awaryjny - do dzisiaj mi się śni że za chwilę się spierdzieli.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-05-04, 12:48
Ładny kanciak, wrzuć jakąś fotę ze środka
Nie bałeś się o te mniejsza kółka z przodu?
Mógł tak być jeżdżony dłuższy czas, , szczególnie na reduktorze, łańcuch nie koniecznie lubi takie eksperymenty, a widać, że terenu nie omijał
Jak się nadarzy okazja, to chętnie się karnę
Btw. który to rocznik?
u mnie w ekipie mamy dwa takie auta co wyjazd co jest urwanego, przeważnie wał się urywa tyle że u nas ostry teren, skrzynia automat się gotuje ,ale jest to do ogarnięcia wszystko, ja czasem w terenie wsiądze do dyskoteki to kurde czuje się jak w mercedesie czy bmw, ) tak więc powodzonka z nowym autem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum