Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2013-05-05, 15:11 zdjecie miski olejowej problem....
witam mam mały problem ze zdjeciem miski olejowej, wszyskie sroby odkrecone a jednak cos ja trzyma kolega podpowiedzial ze prawdopodobnie ktos ja przykleil ale jesli tak jak ja teraz zdjac?????
może jakiś idiota na kleju do szyb to przykleił kto wie ;) nie ma innej opcji, możesz spróbować zaprzeć jakiś dłuższy kij o dół miski i walić młotem od boku...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2013-05-05, 15:37
po czesci tak zrobiłem i tylko z jednej sytromy mi odeszło tzn raczej sie troszke skrzywiło wiem ze najlepiej silnik wyjac ale samemu to sobie mozna, za tydzien sprobuje jakims cinkim przecinakiem do okoła poleciec ale za wygodnie to tam nie jest hehe
ja silnik wyciągnąłem sam a bykiem nie jestem tylko ze wyciągałem po kawałku ;) w każdym razie miskę zrzucałem z silnikiem w samochodzie i kilka strzałów od lewej i prawej dało radę, a też jakiś ciul ją pokleił silikonem nie stosując uszczelki...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-05-05, 21:41
Ja tam do siebie założyłem uszczelkę korkową i jeszcze ją posmarowałem czarnym sylikonem :D. Moja też ciężko schodziła ale postukałem w miejscach przetłoczeń aby się nie pokrzywiło nic i jak się zrobiła mała szparka to wsadziłem tam dłuto i się odkleiło.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-05-06, 10:36
Wez szerokie dluto do, zawsze to lepsze niz przecinak . . . najlepiej miec ze 2-3 i kawalek po kawalku.
jak nie to podgrzac palnikiem i te posinno latwiej zejsc.
Czasem jak sylikon zlapie to tak jakbys spaw targal . . . ja gruche dyfra musze lewarkiem wtrywac tak ze auto podnosi . . .
Dyfer na silikonie bez lewarka i młota jest nie do ruszenia.
Miskę bym napierał z boku trapezem podnośnika i opukiwał gumowym młotkiem do skutku. Przecinak zniszczy przylgnie i będzie ciekło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum