ja ma wskaźnik dodatkowy- (raczej podstawowy nie fabryczny:)) czujnik mam zamiast oryginalnego. Ale i tak przekłamuje mi o 9 stopnia czyli jak masz 90 to masz 79 firma F&K
ja ma wskaźnik dodatkowy- (raczej podstawowy nie fabryczny:)) czujnik mam zamiast oryginalnego. Ale i tak przekłamuje mi o 9 stopnia czyli jak masz 90 to masz 79 firma F&K
Każdy czujnik można skalibrować aby mieć dobre wskazania.
Albo pamiętać że trzeba zawsze dodać/odjąć x stopni
Ja kombinowałem żeby wkręcić w miejsce zaznaczone strzałką ale ten brok nie dał mi się wykręcić, a wtedy nie chciało mi się zdejmować filtra powietrza żeby to nawiercić i wykręcić, teraz mam wątpliwość czy tam jest już kolektor ssący czy jeszcze obieg wody
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
sorki za pomyłkę pokazuje 80 zamiast 90
można jeszcze taki adapter kupić i na wężu założyć ale to koszt od 60zł w górę za kawałek aluminium i dwie opaski
kostuch----nic nie skalibrujesz bo czujnik jest nierozbieralny a jak dokładasz rezystancję to przesuwa się cała skala i zamiast mieć od 40 mam od 50 Tandetny wskaźnik i tyle
mozna taniej i lepiej-zaklamanie 2-3 stopnie
termometr panelowy elektroniczny montowany obejma na wezu zawiniety tasma- jezdze juz nim rok, wlacza mi sie wiatrak przy nastawionym czujniku na 82 stopnie- pokazije mi wtedy 79 - nieraz 81 stopni
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
tak jak bym nie wiedział i co ci to da ??? przesunie się skala a nie o to chodzi
Jak jest liniowy wskaźnik do logarytmicznego czujnika to zawsze powstanie buba.
Chodzi o to, żeby błąd był najmniejszy tam gdzie jest interesujący punkt, czyli przy np 90 stopniach.
To że przy 40 stopniach pokaże 30 zupełnie by mi nie przeszkadzało.
Podobny problem miałem pisząc soft do termometru w metromierzu. Wskazania z liniowego przetwornika podnosiłem do kwadratu, żeby uzyskać parabolę bo daje mniejszy błąd. A i tak na końcach zakresu błąd rośnie.
Przy analogowym pomiarze można przepuścić sygnał przez wzmacniacz operacyjny o odpowiedniej charakterystyce i dopasować się do wskaźnika. Kilka elementów więcej ale się da
Niestety tani wskaźnik da jedynie orientacyjne wskazania...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum