Wysłany: 2013-06-04, 21:08 Re: Poduszki skrzyni reduktora silnika
michal328i napisał/a:
Witam, rozwiązałem chyba nasz problem dotyczący poduszek do Samuraia. Otóż nawet sami handlowcy w Intercarsie twierdzili że niemają w sprzedaży takich poduszek, co mnie troche zdziwiło.Zauważyłem teź błędy w katalogu i brak ich zdjęc ale trafiłem na pewien trop i spróbowałem zaryzykować. Wygląda na to że z katalogu i z bazy zdjęc jakby usunięto informacje do czego pasują te poduszki i jak wyglądaja, ale rozwiązałem tą zagadke kupując wszystkie typy poduszek jakie występują, więc:
I58008 - poduszka skrzyni biegów (28zl) , pasuje do każdego samuraia zarówno SJ413 i 1.9TD
I58009 - poduszka silnika
I58010 - poduszka reduktora, typowa poduszka jak do każdego reduktora są potrzebne 3sztuki na całość. (22zl)
I58011 - poduszka reduktora (to jest poduszka troche inna jak widać na fotce śruby niewychodzą równo naprzeciw sobie. (22zl)
Do kupienia w każdym oddziale IC, wystarczy podać nr. częsci, zazwyczaj są na miejscu. :))) Myśle że to zaosczędzi nam kłopotów z szukaniem poduszek !!
Rozumiem,że jeżeli chcę zmienić wszystkie trzy poduszk,i to muszę kupić trzy sztuki I58010? Mam reduktor 4.16
Witam
jak jest z tymi poduszkami
czy te od fiesty są tej samej grubości co samurai?
potrzebuje wymienić jedną od strony kierowcy. Ktos pisał ze trzymają reduktor 1cm wyżej?
Wysłany: 2013-10-21, 15:38
O widzisz masz gotowca. Przepraszam Moziemblu, że nie dotarłem do Twojego wpisu. A w ogóle to korzystając z okazji muszę powiedzieć, że zostawiasz dużo dobrego po sobie na tym forum i bardzo ciekawe "case study" z fotkami prezentujesz.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Sam dzięki za miłe słowa, a co do poduszek to wyglądają na sporo mocniejsze od oryginałów, bo z założenia trzymają trochę większy ciężar, mam pół roku i jest spokój i ile ciszej bo poprzednio miałem śrubę z grubą gumą.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Wysłany: 2014-03-03, 20:01
Z racji ze temat nazywal sie wczesniej "Poduszki skrzyni reduktora silnika", mysle ze postne tutaj. Kupilem komplet poduszek w sklepie motoryzacyjnym do samca, 2 silnika, 3 reduktora i 2 skrzyni biegow. Pod silnik i reduktor wszystko cacy, natomiast nie umiem zlokalizowac drugiej poduszki w skrzyni biegow. W sklepie twierdza ze sa dwie, moze ktos przyblizyc lokalizacje obu poduszek w skrzyni?
Japan Moto-Części Koszalin sporo moich znajomych latających samkami zaopatruje się tam w części ceny niższe niż w IC (za komplety rozrząd do vitarki 2.0b 99r 'zapłaciłem 970pln w IC za ten sam zawołali 1300) i paniusia sprzedająca w tym sklepie jest ogarnięta w temacie tel. można znaleźć w necie lub mogę podać na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum