Witam dostałem od kolegi z forum schemacik zderzaka pod wyciągarkę podobny do tego z fotki jak się mocuje go do ramy? jest tylko takie półkole które zachodzi na ta rurę za zderzakiem a co dalej?trzeba wiercić otwory? http://allegro.pl/zderzak...2956373670.html
robił już ktoś taki zderzak chodzi mi o cenę ? ile taniej niż na alledrogo bo zestawienie materiału wystarczy dać na wypalarke plazmową no i tylko zostaje spawanie, otwory, kosmetyka i ocynk lub malowanie
Ostatnio zmieniony przez Arek2828_2A 2013-02-04, 17:21, w całości zmieniany 1 raz
ja robiłem sam koszt około 200zł tyle mnie kosztował gaz i drut jeszcze bede tył robił z takich dwóch rur tylko musze to rozrysować.
Jak widzę te zderzaki po 900zł to aż mnie korci żeby zrobić produkcję. klepnąłem już 2 takie jeden z moją ferozą poszedł
Witam ponownie z tym składaniem nie jest tak żle dwa ramiona przykręcane do ramy miałem sczepione razem w pracy zrobiłem 3 wielkie otwory i ten promień r26 jest r25 ale mały luz nie zaszkodzi następnie podszlifowałem lekko spawy żeby przylegało ramię do ramy trzeba dać jeszcze tulejki w ramę i jeden trzyma drugi poziomica i znaczy otwory(oczywiście dalej sczepione 2szt.) po przykręceniu do ramy połowa sukcesu za nami teraz tylko trochę zabawy z ustawianiem ale w 3h było zrobione.Mam tylko jedno pytanie pólka z projektu jest 8mm czytałem że to za dużo starczy 6mm a z drugiej strony widzę że wyciągarki mają w komplecie taka półkę tylko przyciąć by trzeba było a więc się wstrzymałem z opspawaniem półki no i czekam na zakup jakiegoś dragona i bym dał oryginał.fotki niedługo.
ja robiłem sam koszt około 200zł tyle mnie kosztował gaz i drut jeszcze bede tył robił z takich dwóch rur tylko musze to rozrysować.
Jak widzę te zderzaki po 900zł to aż mnie korci żeby zrobić produkcję. klepnąłem już 2 takie jeden z moją ferozą poszedł
Załóż działalność, płać od tego podatki, ZUS, zleć dobre malowanie proszkowe, udziel pisemnej gwarancji etc. etc.
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
Wysłany: 2013-02-18, 17:54
kolego ja robiłem dopiero co ten zderzak jestem na świeżo w temacie materiał z wycięciem wg projektu wyniósł mnie 140zł w moich stronach zawiozłem tylko projekt i odebrałem powycinane elementy te grubsze na plażmie a cieńsze na gilotynie sam spawałem i malowałem jeszcze sobie dorobiłem uchwyty do szarpania także faktycznie te ceny z neta to kosmos a co do tych otworów do prosta sprawa przykładasz zderzak tak jak powinien być zamontowany tzn równo odrysowywujesz troszkę większe półkole niż ta rura poprzeczna mocowanie na cztery śruby ja mam akurat ø12 oczywiście utwardzane nie zapomnij dać w środek ramy tulejek bo podczas przykręcania potrafi się zgnieść rame dzień roboty w garażu jak masz trochę pojęcia i efekt całkiem niezły
dokladnie nie ma sie co dziwic sam ZUS 1100 plus kazdy kolejny pracownik cos kolo 650 podatek koszty utrzymania warsztatu (firmy) ...itd ....no chyba ze sprzedaje sie 10 szt dziennie
e tam - zobaczcie na snoorki-- kawałek gównianego plastiku i min 250zł za co ja się pytam? Ja też zrobiłem sam z dolotów "jacki sport" wygląda jak sklepowy -koszt coś koło 100zł
Mnie się wydaje że 900zł to przesada ale jak się chce żyć tylko ze zderzaków i off roadu to tak musi być.
prace w toku od spodu dam jeszcze 2 lub 3 kątowniki przykręcone do płyty tylko nie wiem czy spawać do rury czy dac śruby fi10 bo po przyspawaniu będzie problem ze ściąganiem i zakładaniem zderzaka a śruby troche osłabią rurę ?
http://www.fotosik.pl/pok...c820b62fa2.html
Ja miałem zderzak skrzynkowy, podobny do Twojego.
Przykręcony był do ramy na 4 śruby, wokół pierwszej poprzecznej belki ramy.
W profilu ramy były przyspawane nakrętki.
Dodatkowo jeszcze miałem dwa płaskowniki, które trzymały zderzak na końcach (jakieś 15 cm od końca zderzaka). Ów płaskowniki były przyspawane do fabrycznej rurki (wąsów) co wszyscy ucinają jak przychodzą większe koła.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Wysłany: 2013-05-13, 20:59
Jeśli by ktoś potrzebował wypalić jakieś proste elementy prostokąt kwadrat koło plazmą bądź coś grubszego oczywiście do samuraja mogę pomóc... mam dostęp do wypalarki plazmowo - tlenowej, istnieje możliwość spawania na miejscu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum