Moniembl,
Możesz wytłumaczyć mechanizm przenikania benzyny z gaźnika do oleju silnikowego przy wysokim stanie w komorze pływakowej albo jeździe na ssaniu?
Jakoś mi rozum tego nie ogarnia...
i tak powinieneś odpalać na benzynie i po rozgrzaniu przełączać na gaz, ale to twój tron. :) :) :) Po za tym naprawa w tym przypadku nie musi być droga może wystarczy go po prostu wymyć.
instrukcja tak mówi ale czemu???? ja z powodzeniem użytkuje już 4 auto na LPG a drugie na 1 generacji i zawsze jeżeli temp otoczenia jest wyższa niż +5 pale na LPG. Nigdy nic sie nie działo. Wiadomo że na minusie temp. szkoda parownika membran i silnika ale jak jest ciepło? czemu nie?
też nie czaje przenikania benzyny do oleju przez gaźnik???
by się lało przez gaźnik to chyba tej benzyny musiało by być tam tyle by się cofnęła do odmy heheh, nie ma opcji nawet jak zalewa to pierścionki tłokowe nie powinny puścić do dołu.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-05-15, 13:40
Odma jest skierowana do dolotu tylko ze względów ekologicznych, dawniej wylot odmy był kierowany prosto na glebę, ale, jak wspomniał @Qwai, przez odmę może ubywać, a nie przybywać.
W nowoczesnych silnikach TD jest przewidziane przez inż że ma delikatnie uzupełniać poziom oleju....
gdyby tego nie robili to z sądu by nie wychodzili... w starych silnikach od zmiany do zmiany oleju starczało lub malutkie doleweczki jak deko silnik ruszony a teraz producenci podają normatywne zużycie oleju do 0,7 / 1000 km - zakładając że masz VW w trybie long Life to może się okazać że dolanie 21 L oleju !!!!!!! jest w normie
paliwo do oleju dostaje się prawdopodobnie cylindrami ( większe tolerancje na pierścieniach tłokowych )
Sorry za zwłokę w odpowiedzi, ja swoje sądy opieram na dwu przypadkach, a prawie na trzech. Przy bardzo bogatej mieszance paliwo nie jest prawidłowo rozpylone i odparowane i dostaje się w postaci kropel pyłu paliwowego do cylindra gdzie zrasza gładzie, i razem z filmem olejowym trafia do oleju.
Przybywanie oleju miałem w poldku, kolega w maluchu. Dzieje się tak czasami też w starszych silnikach przy prawidłowo działającym gaźniku, kolega miał tak w Ładzie do pracy miał z pięć kilometrów więc cały dystans zimą przejeżdżał praktycznie na ssaniu, i tez mu przybywało oleju ale jak pojechał w dłuższą trasę do białego stoku to oleju od razu ubyło bo silnik się wygrzał olej się wygrzał i benzyna odparowała.
Jeśli więc sprawdziłeś że pompa jest szczelna, że olej to nie kawa z mlekiem czyli nie bierze płynu to innej przyczyny nie jestem wstanie wymyśleć niż te powyższe.
Co do odmy to co zrobiłeś z otworem, mam nadzieje że nie zatkałeś po zdjęciu ?
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
wąż do odmy idzie do puszki po redbulu a zamówiłem nową pompkę paliwa bo już sam nie jestem pewien jak by gaźnik żle lał to czy by nie miał wypadających zapłonów albo innych złych objawów a silnik się nie dławi i idzie jak trzeba gaz zakładam w przyszłym tygodniu więc jeszcze mogę szukać
[ Dodano: 2013-05-19, 21:23 ]
założona nowa pompa paliwa zrobione 200 KM i pół litra w oleju więcej spalanie równe 10/ 100
_________________ 1.SJ410 + graty do nowego projektu mosty tojka lj70 reszta w budowie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum