Wiek: 49 Dołączył: 31 Maj 2013 Posty: 211 Skąd: Okolice Warszawy
Wysłany: 2013-06-04, 23:04 Poszukuje gotowego kitu do przerobienia hamulców
Witam kolegów z racji że nie mam u kogo dorobić i przerobić hamulców kitu proszę o info gdzie kupić gotowy kit do przerobienia hamulców z bębnów na tyle na tarcze. Druga to przeróbka która potrzebuje to o ile się da w tym aucie obniżyć o 3-5 cm reduktor bo wał przedni idzie pod dużym kontem i rozwala krzyżaki oraz dostaje wibracji z przodu . Lift jest 4-5" Silnik 1.6 od Baleno
a z tym obniżeniem reduktora to jak Slavok mówił, nie bardzo w dół bez grubszego motania takiej półokrągłej poprzeczki. To raczej w druga stronę, zmniejsz trochę lift, albo może jakieś dystanse trza dorobić?
Wysłany: 2013-06-04, 23:25
Nie mam o tym pojęcia a lift jest ori z USA do Crossa i ktoś czegoś chyba nie założył i coś jest nie tak z tym przednim walem bo lift jest spory
A z hamulcami nie bardzo mam czas walczyć i dorabia dlatego pytam czy ktoś dorabia gotowce . Kogos ewentualnie z okolic Wawy bystrego co wie jak to posprawdzać.
Ostatnio zmieniony przez Pączek 2013-06-04, 23:27, w całości zmieniany 1 raz
To raczej wały chyba trzeba przedłużać, a nie obniżać reduktor. A krzyżaki nie padają Ci bo na wieloklinie masz za duże luzy przez rozciągnięcie wałów?
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Wysłany: 2013-06-04, 23:29
Nie mam pojęcia nie sprawdzałem dokładnie bo już było późno ale z tego co mówił poprzedni właściciel mosty deko przekręcali żeby tak nie rozwalało krzyżaków .
Wysłany: 2013-06-04, 23:34
No raczej się mylisz bo ten pomnik robi w terenie ładnie tylko tylko ma parę mankamentów do dopracowania.
Auto idzie do odnowienia blacharki inna ściana stanie i zabudowa bagażnika. Będzie w jaskrawo pomarańczowym kolorku z czarnymi rurami i zderzakami do tego wstawki alu najpierw zawias i wały zrobię Auto kupiłem w cenie windy wiec nie mam zmartwienia. A na autku kompletnie się nie znam bo nie miałem styczności.
Ostatnio zmieniony przez Pączek 2013-06-04, 23:43, w całości zmieniany 1 raz
Sama tarcza kotwiczna na allegro stała pamiętam po jakieś 120zł
Do tego przetoczenie bębna, zaciski i tarcze, no i oczywiście klocki, ewentualnie kawałek przewodu hamulcowego
Chyba, że o czymś zapomniałem, dużo kompletowania jednak niema.
Pozdro
Wysłany: 2013-06-05, 11:46
Z tego co udało mi się ustalić to jest o jakieś 20-25cm podniesiony od oryginału . Tył chodzi ok a przedni nie wyrabia podobno da się ogarnąć zawias jest dedykowany do jazdy po skałach. Mysle że ktoś po drodze coś zdemontował i dlatego następni właściciele mieli problem.
A ja bym go chetnie zobaczył i może wtedy bym coś podpowiedział. Trzeba by się spotkać, bo warszawa to moje okolice i nie tylko bo Kostucha również. :)
Wysłany: 2013-06-05, 17:55
Ja auto znam z Pułtuska z Klubu niestety właściciel z Pułtuska się tym nie przejmował tylko jeździł. On tak już kupił ktoś wcześniej coś spartolił .
Pacol możemy się ustawić jakoś tylko aktualnie autko stoi w Nowym Mieście( 50 km od wawy) u mnie na hali. Szykuje się do wymiany krzyżaków i końcówek drążków oleje itp
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-06-05, 21:20
Jak na super rockcrawlingowe zawieszenie za zylion, to wygląda tak sobie (bez złośliwości).
Coś jest skopane z kątami osadzenia sprężyn, bo masakrycznie je powyginało.
Tylny most ma zmieniony kąt główki i to dosyć mocno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum