Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-06-13, 11:09
Osobiscie kable puscilem nad profilem, a zamiast wiercic otwory zrobilem odwodnienia w zaslepkach profili lapiac ja na rogach i punkt na srodky, srubokret miedzy spawy i gotowe, woda zawsze splywa a syf tez nie zostaje.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-06-13, 14:51
Ja będę robił podobnie jak ty, tylko że przewiercę się od spodu przez dół i górę profila w dwóch miejscach i zrobię jeszcze w rogach przy zaślepkach. Kurde i dalej nie pamiętam czy jakieś kable szły w profilach. U mnie chyba szły jakoś inaczej pod autem i w podsufitce ale głowy nie dam.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-06-13, 15:19
Odwodnienia musza byc na samych koncach profili by wszytko splynelo, odwodnieni nad profilem zalatwila mala dziurka w spaie tak ze woda scieka po profilu a nie do niego.
W soft topie przowody ida w progu, jak w blasance tego nie wiem. Swoj otzewod od swiatelka odcialem razem ze starym progiem i trzeba bylo latac.
Witam oto kilka fotek z operacji samca robię po raz pierwszy,na mocowaniu budy do ramy dałem kształtownik i dospawałem do progu dla podtrzymania podłogi czy dobrze sam nie wiem ? http://www.fotosik.pl/u/arkmett/album/1466524
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Koledzy naczytałem się Waszych postów,kupiłem ten profil na progi 100x100 ale mnie się to kompletnie nie podoba.
Po wycięciu zostaje otwór na 8cm a nie na 10cm i te 2cm....no może 1.5cm wystaje na zewnątrz.Po jaką cholerę ten "schodek" ktoś mi wytłumaczy ?
Kostuch - marcinkdg - dokładnie tak,jutro go "przerobię" i końcówki zetnę po skosie,tak aby licowało z poszerzeniami.
Kiedyś dawałem profil 80x40,wyglądał bardziej kozacko ze "zwiększonym prześwitem" ale w tym chce się zbliżyć do oryginału.
Tak w ogóle odnoszę wrażenie że czym nowsza produkcja tym bardziej zgnite.....
Temat stary ale pasujące pytanie.
Wstawione mam progi z profili 80x80. Został między nowym progiem a budą otwór z tyłu, zostawić go jako odwodnienie ? Czy załatać ? Bo nie wiem czy nim nie będzie za dużo wpadać syfu i zostawać.
Czy w samym nowym profilu też robić na dole otwory, dodam że jest dokładnie zaspawany na razie, a w środku zamalowany epoksydowym podkładem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum