Wiek: 49 Dołączył: 31 Maj 2013 Posty: 211 Skąd: Okolice Warszawy
Wysłany: 2013-06-01, 14:48 Potrzebny projekt lub foty przerobienia maski pod silnik 1.6
witam kolegów w Samim którego chce kupić jest sfatygowana maska i widzę że ktoś na musa ja zamykał albo parę młotków dostała bo silnik się nie mieści górna część . Mam nowa maskę ale potrzebuje info jak najlepiej ja przerobić środkowa cześć jakieś foty? żeby to miało jakiś wygląd.
Wiek: 49 Dołączył: 31 Maj 2013 Posty: 211 Skąd: Okolice Warszawy
Wysłany: 2013-06-02, 09:18
Jest 1.6 lub 1.8 od Baleno podobno 120KM więc chyba 1.8 własciciel tak kupił i niewie co dokładnie ma i wydaje mi sie że deko jest za wysoko i maska dostała parę młotków . Po za tym na przyszłość nie zamierzam pozostać przy tym silniku dlatego chce ja deko przerobić środkiem auto idzie całe do piaskowania i malowania. Może mi się wydawać że jest za wysoko ale nie chcę się zdziwić po pomalowaniu
Pączek,
Zrób delikatnego bodylifta i problem zniknie.
Albo kup na aledrogo taką nakładkę "tuningową" na maskę.
Sam taką kupiłem, bo miałem wrażenie że silnik nie wejdzie pod maskę, ale wszedł i leży mi niepotrzebnie.
co to za 1.6 ? bo jak suzukowe to chyba ktoś spierniczył robotę bo przy takim swapie nie trzeba przerabiać maski...
zależy czy zostaje osprzęt z 1.3, jak dolot
no i są dwa typy masek
co do rzeźbienia to chyba nikt Ci nie podrzuci gotowych planów bo metodą prób i błędów to będziesz musiał robić, albo położyć na silniku jakąś kalkę itp i zrobić odbicie gdzie ciąć jak nie chcesz za dużo wycinać
Problem wystąpił także u mnie, silnik 1,6 8v z vitki z kolektorami od samuraia. Właściwie to u mnie przeszkadza mikser od lpg który podniósł wlot powietrza o 2-3cm. Zastanawiam co z tym zrobić, tymczasowo podniosłem tylne zawiasy o 3cm i maska jakoś się zamyka ale widać ślady, że uderza dolot. Jeśli nie wymyślę nic innego to chyba trzeba będzie kupić nakładkę "tuningową" na maskę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum