Wysłany: 2011-01-07, 23:53 moje potrzeby a samuraj, czy dobrze wybrałem?
Wiec tak, po przywitaniu czas na pierwszą zamułke;) Auto bede używał w tygodniu do pracy, branża ogrodnicza zimą odśnieżanie dróg osiedlowych. Padło na Samurajca, dlaczego? postaram się racjonalnie wyjaśnić w razie mojego złego toku rozumowania, wyprostujecie szybko:] Auto ma być tanie w utrzymaniu i w miare bez awaryjne. bedę jeździł 80% po mieście , w weekendzy wypad na rower, narty, wycieczki pieszo w góry. W firmie bedzie spełniał funkcje, pociągową, przyczepka jednosiowa, pare łopat 2 kosiarki i troche innego szpeju, max obciązenie do 500kg. Nie bede dbał o wygląd tego auta, czystośc,auto ma być wołem roboczym. zimą ma też należeć do niego, odśnieżanie zarobkowe:] odśnieżamy ręcznie ale chcemy dołączyć mechanicznie, nie za szerokie uliczki osiedlowe i parkingi przy osiedlowe. jak widze mojego 4x4? nie bardziej przerobiony jak ten: http://img52.imageshack.us/i/001h.jpg/ auto z tego forum. blaszak musi byc, miejsce na 4 osoby. Pytanie czy opony serie sprawdzą sie w lekkim terenie, czy takie jak ma ten forumowicz bedą lepsze, zaznacze ze 80% miasto, ale wolałbym się nie skompromitować u klienta gdzieś na polu oglądając teren do działań ogrodniczych. Moim zdaniem wizualnie auto wygląda lepiej na innych oponach niz seriach, to tez ma dla mnie znaczenie;) krótko streściłem zakres zadań suzuka. oczywiscie wybrałęm 1.3 na wtrysku, zagazowałbym go. Zacięcia i czasu do własnych przeróbek nie mam. nie wiem czy mnie offroad wciągnie więc, wieksze przeróbki na początku nie wchodza w gre. podniesienie na kołach i tyle chyba. Odpisujcie pytajcie o czym jeszcze nie napisałęm:] pozdrawiam
Z tego co piszesz to chyba najlepszym wyborem (wg mnie) byłby jakiś pickup no ale gratulacje z zakupu suki. Wg mnie to chyba oponki AT-ki powinieneś kupić bo jak pisałeś nie zakopiesz się u klienta zwłaszcza z przyczepką itp :)
dzieki, w takim razie bede wymieniał opony i wieszaki i bedzie ok. Jeżeli znacie namiary na chłopaków z okolicy Wrocka, którzy mają o tym pojecie i to wymieniają to byłbym wdzieczny za info.
jesli masz kanal zrobisz to sam szybko, w kazdym zakladzie zrobia bez problemu, jesli masz sasiada ktory ma kanal, tez zrobicie, banalnie proste, sciagasz stare wkladasz dluzsze. jesli chcesz sprawdzic kto jest z okolicy sprawdz w przywitalni. Niektorzy spawaja sami wieszaki jak maja spawarke, ci co nie maja kupuja badz ida do goscia ktory ja ma, haha
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum