witam,
szukam polibuszy do mojego Sj 410 z 82 roku,
Na allegro sa jakies twarde (pomaranczowe ) i miekkie ( zielone).
Czy mozecie mi polecic jakie polibusze wybrac, moze jakies sklepy, namiary ??
Na allegro jest mozliwosc kupna kompletu polibuszy bez tuleji metalowych ( taniej) , czy da rade te tuleje przelozyc ze starych gum??
Te są fajne , tuleje możesz dać z starych poliubuszy , tylko ja miałem tak że polibusz się z tuleja złączył i nie dało się ich oddzielić trzeba było uzyc młotka i przecinaka
nie rób łocha ( kaszany wiochyt badziewia itp).. ..kup z tulejami oszczędzisz sobie nerwów pracy i wyzwisk przy wyjmowaniu zardzewiałych starych i .... tulei
na miekkich bardziej zawiecha pracuje pozwala na większe wykrzyze lepsze wybieranie nierówności itp ..
powiem ci tak: kolega miał twarde ale nie od nich i ma właśnie miekkie od nich.
moje i jego spostrzeżenia są takie:
twarde: sztywna zwiecha, zredukowane bujania, lepiej do szybkościówek
miękkie: chronią pióra w większym stopniu przed wygięciem w momencie max wykrzyżu kół, trochę bardziej bujają co myślę że sprawi większy komfort podczas normaalnej jazdy no i na szybkościówkach może być za miękko
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Ja kupiłem zielone i jestem zadowolony i na przeprawach i OS robią super i to bez stabilizatora na dłużyszch wieszakach :) ale może to kwestia resorów. Co do tulejek to jak najbardziej brać zestaw z tulejkami - ja musiałem dorabiać u tokarza więc jakiś tam problem był ale nie duży.
Myszon a powiesz mi skad dorwales te zielone?
Wyczytalem zeby brac zielone z wadowic ale nie ma ich na alledroga ,a chce koniecznie cos co sprawi ze mi suka nei bedzie tak sie trzesla na wertepach i skakal na wybojach (cudow sie nie spodziewam po samych polibuszach;-) )
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
[ Dodano: 2011-01-21, 20:48 ]
Wie ktoś może jak wyciągnąć śrubę trzymającą resor jeśli zapiekła się w tulejce? Bo waliłem po śrubie różnymi rzeczami a ona nawet się nie ruszyła. Prędzej bym mocowanie w ramie pogiął.
jak już za nic nie chce schodzić to chyba ci zostaje szlifierka a tak to psikaj jakimś wd40 czy coś i próbuj kręcić żeby się głęboko dostał i młotkiem trzeba
Masz moze szczypce nastawne? Nie wiem jak to sie fachowo nazywa -w kazdym bardz razie sproboj jakas zabka czy czyms ja orbocic -ewentualnie nakrecic nakretke ,druga nakratka mocno skontrowac i probowac w ten sposob obrocic
No a jak nie.. Pozostaje ci sposob tytusa :P -klucz elektryczny wszystko rozkreci
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Montuje nowe wieszaki i będą na śrubach M10. Czy w te małe polibusza muszę też wsadzać jakieś tulejki czy normalnie skręcić ? Dziura w polibuszu to coś koło 13-14 więc trochę miejsca luźlnego ma ta śruba (chyba że tak ma być)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum