Drugi sprytny gówniarz :)
Pierwszy z 86r 1.3 benzyna+lpg gaznik,sprowadzony z Austrii, użytkował 5 lat, niestety ludzka głupota.. sprzedany. Następny, który stanął pod oknem to następca Samuraia.. Jimny. Niestety ten maluch z 2002r był zbyt piękny i słaby blacharsko do jazdy po naszych górskich terenach, ew. nadawał sie do kościoła ;p hehe..
No i teraz stoi drugi mały, ale sprytny "gówniarz" tym razem 97r 1.3 benzyna wtrysk... I tu się zaczynają problemy
Piękny zielony blaszak idealny na polowania wyjazdy w teren itd... i co dalej?.. grozą jest deszcz ... Zalewa go z lewej strony z przodu... woda cieknie po ściance od komputera... Wysłany był do mechanika, który go sprowadził... w końcu to on jest "specem" od pojazdów 4x4... Przyczyny niewyjaśnione.. No to szukamy... szukamy, i do dnia dzisiejszego nie potrafie sobie odpowiedzieć co to może być... Wszystko na spokojnie, dlatego na weekend usiądę i rozkręcę całą deskę może przyczyną będą ubytki w karoserii? Albo uszczelka szyby przedniej.. nie wiem... To się okaże :) Na razie chcę Wam przedstawić po części mojego "gówniarza" .. a w następnych wątkach udzielać Wam będę po kolei informacji na temat tego małego, ale duuuuużego problemu :)
Pozdrawiam, hej! :*
PS: Dorobie więcej ciekawych zdj całego auta to wstawie :)
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-06-26, 23:30
A może żeby nie było nieporozumień to każdy user powinien dać jedną fotę samca razem ze sobą, bo może mijamy się na co dzień i nawet nie wiemy że się znamy ??? A kobiety minimum 3 :D
Hahahaha, ok ok ;P
Dosyć.. ;D Może wstawie i swoją no ok ;D pomyslę ;p
Tak poza tym... Witam Was po raz kolejny i jest mi miło, że trafiłam tu na taką sympatyczną gościenę :)
Co do opon, mam na oku ich zmianę, aczkolwiek ich nabycie jest troszkę skomplikowane...
Ale z czasem i się znajdą :)
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-06-26, 23:38
Wiadomo, wiadomo :)
A co do przecieków, zdejmij najpierw szybę i zobacz czy masz jeszcze ramkę czy nie. Rant powinien mieć około 1 cm wysokości. Jak jest ok to załóż nową uszczelkę i podklej sylikonem do szyb. Przychodzi mi jeszcze jedno do głowy. Po rozebraniu samiego zobaczyłem takie dwie plastikowe rynienki pod szybą które wyłapują wodę i kierują ją za głośniki. Może tamtędy coś leci ?
Wiesz, w tym rzecz, że wczoraj mechanik mi powiedział iż z szybą jest wszystko ok... No chyba, że sam się nie znał i pitoli głupoty, nie wiem.
Wloty powietrza czyste.. Na nagrzewnicy sucho no ogółem wszystko ok, a woda jak leci podczas deszczu tak leci... Najbardziej irytujące jest to, że spływa obok komputera ;/ .. Masakra, sił już nie mam... na weekend zdemontuje po raz kolejny deskę, poleje wodą i zobaczymy, może w końcu wyjdzie ten "gwóźdź programu".
Oj się czepiłeś ;p Wiem, że sie nie da ocenić.. No ale skoro rzekomo sprawdzam i niby jest ok? ... Oj już nie wiem... sama chyba jutro to sprawde i Ci zdj porobie ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum