Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2011-12-05, 17:36
Ej, może głupie pytanie, ale czym różnią się baki z gaźnikowca, a monowtrysku? Tak na chłopski rozum to chyba niczym się nie powinny różnić, bo co za różnica dla baku czy zasila gaźnik czy wtrysk? Ewentualnie zrozumiałe, że pompka może się różnić...
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-12-05, 19:50
Tytus juz ci napisalem na pw ja mam w srodu Samca jak chce zatankowac podnosze pladeke wyciagam caly korek na zewnatrz i jazda po tankowaniu Korek spowrotem do kabiny i pladeka spowrotem
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-12-06, 16:49
Wlasnie nie ta pompa jest sterowana przez kompa jest zwiekszana naterzenie paliwa lub zmiejszane zalezy czy naprzyklad wlaczasz swiatla lub nie mam bak w srodku samochodu i slysze jak pracuje pompa
Sorki że odgrzewam kotleta ale mam problem. Przez niewiedzę o różnicach w zbiornikach, kupiłem od gaźnikowca a ja mam Samca na wtrysku. Czy ktoś już jakoś to przerabiał? Muszę wymienić gdyż obecny jest przerdzewiały na przewylot. Zrobić otwór w nowym na pompę od starego? Czy coś innego?
Nie mam pojęcia jak przerobić takowy zbiornik, ale pociesze Cię, że istnieje coś takiego jak zewnętrzna pompa paliwa. Niestety jak szukałem do siebie to ceny były kosmiczne (z tym, że ja szukałem 1.2-1.5b) suzuki zdaje się pracuje na wyższym ciśnieniu (?)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-07-10, 08:41
Montujesz na ramie w okolicach filtra paliwa.
Przeróbka instalacji minimalna - kable, które do tej pory zasilały pompę w baku musisz podciągnąć do pompy zewnętrznej.
Woda nie powinna jej zaszkodzić, warto tylko zabezpieczyć styki przed wilgocią, bo wcześniej, czy później zaśniedzieją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum