Wysłany: 2012-10-25, 19:09 Różne przełożenia mostów
Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich serdecznie
Zakupiłem sobie niedawno Samuraia i znajomy po przejażdżce powiedział, że przełożenia mostów są różne. Sprawdzałem więc stosunek obrotów wałów do obrotów kół. Z wyliczeń wyszło, że tylny most ma prawidłowe przełożenie, tj. 3,72 (41/11), a przedni 3,42. Zdziwiło mnie to, bo to przełożenie nie pasuje do żadnej Vitary ani Samca. Wie ktoś skąd to przełożenie mogło się wziąć i co na to poradzić?
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2012-10-25, 22:37
Taa, po 98r. szły w samuraiach czasem 1.3i chyba 16v, w każdym razie silnik jak z Jimnego - 80km.
Ktoś pewno zmieniał jedną główkę i zmienił na taką o złym przełożeniu. Dziwie się tylko, że to jeszcze nie pierdykło...
Pewno nikt nie włączał 4x4.
Witam,
mam ten sam problem co kolega Krzysiek, tylko że przełożenie z tyłu to 3,42 a z przodu 3,72. Mam pytanie czy dyferencjał 3,72 bezproblemowo będzie pasował w moście w którym teraz jest 3,42? Ewentualnie odwrotnie, ale z tego co widzę to są problemy z dostępnością 3,42.
Witam, czy most z suzuki samurai benzyna będzie pasował do disla? Czy półosie przednie z benzyny będą pasowały do disla? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum