Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-07-13, 21:46
Pasuje, ale musiałbyś znaleźć taką, która ma dyfer pod półosie na 26 frezów (były takie) albo przełożyć tylny dyfer z samca.
Tylko nie wiem po co taka rzeźba, aluminiowa główka to gównolit, jak się rozpruje to stracisz główkę i przekładnię, lepiej przełożyć same przełożenia do główki samca.
no ja mam 33 cale i alu felgi vitki brakuje mocy, w sumie to zbędny jest 5 bieg więc musze wsadzić 5,125 PS jesli chodzi o ustawienie łożysk to dałem do starego wyjadacza i papierem usawił luz na łozyskach zużył kilkanaście pasków papierowych wyajśnił mi jak to się robiło w zukach nyskach i pf stara szkoła i most śmiga jak trzeba dzisaj działam z tylnym mostem trochę mniej roboty
_________________ 1.SJ410 + graty do nowego projektu mosty tojka lj70 reszta w budowie ...
Witam, czy most z suzuki samurai benzyna będzie pasował do disla? Czy półosie przednie z benzyny będą pasowały do disla? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-07-30, 15:37
Półosie tak (oczywiście z szerokiego mostu do szerokiego), most niekoniecznie, musiałbyś sprawdzić przełożenia, tj. fizycznie most będzie pasował, ale mogą się różnić same przełożenia.
I zlituj się, nie zadawaj trzy razy tego samego pytania, bo zasłużysz na bana.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-11-21, 15:18
Ksztalty przetoczen moga byc inne, ale srednice lozysk pasuja, zrobione wlasnorecznie bez najmniejszych komplikacji mowa oczywiscie o przeddnim dyfrze z Virary, tylni nie pasuje.
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2016-02-26, 12:44
Jestem aktualnie na etapie poszukiwań odpowiednich gratów do zmotania 5.125. Jeden komplecik już mam , niestety drugiego coś nie mogę namierzyć. Sprawę utrudnia fakt, że Panom na szrotach nie zawsze się chce rozebrać dyfer i policzyć ząbki. A kupować w ciemno, bo jakiś tam model prawdopodobnie może mieć te przełożenia... - sami rozumiecie Znalazłem TAKĄ tabelkę na forum Vitki (w kolejnych postach też są, zdaje się, przydatne informacje), z której niby można odsortować interesujące pod kątem 5.125 modele. To tylko teoria, a jak jest w praktyce? Pytanie, albo raczej prośba do tych co mają już u siebie 5.125, by - o ile pamiętają - napisali z jakiej je Vitki odzyskali.
_________________ Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum