Jak slavok pisze amperomierz.
Domyślam się, że zjada podczas postoju?
Sprawdź ile "żre" przy aku, jak dużo to szukaj wypinając bezpieczniki i wpinając się zamiast nich- zawęzisz krąg poszukiwań
Miałem kiedyś podobne zdarzenie w innym aucie - aku poprostu nie trzymał "prądu" pomimo tego, że był prawie nowy. Okazało się, że któraś cela była trafiona i szybko gubił prąd nawet nie podłączony do niczego. Podjedż do dowolnego serwisu aku - za free zmierzą, czy aku jest ok, a jak nie, to na gwarancję. Marne szanse, żeby w aucie coś ciągnęło tyle prądu, że go rozwala całkowicie...
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Wysłany: 2013-08-22, 03:53
No właśnie też bym zaczął od sprawdzenia samego aku. Minuta na konsumpcję 60 Ah czy tam więcej bo pewnie masz większy aku to trochę sporo jak na urządzenia zainstalowane w Samciu. Chyba, że na te upały wyposażyłeś go w klimatyzator domowy na 380V i zrobiłeś przetwornicę jakąś 10 kW :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum