Wysłany: 2012-08-13, 00:13 problem ze skrzynią biegów
WItam,
Mam taki oto problem z moim suzuki. Otóż jeszcze godz temu miałem problem z wrzuceniem 5-tki i wstecznego biegu. 1, 2, 3, 4 wchodziły pięknie. Oczywiście próbowałem z uporem maniaka wrzucić tą 5-tke albo wsteczny, więc lewarek skrzyni wrzucałem na luz i lewo-prawo, lewo-prawo, lewo-prawo aż do skutku, ale niestety nie pomogło. W momencie gdy machałem tak tym lewarkiem, wskoczył mi jakiś bieg i jest to jedynka. Jednak nie jest teraz możliwa zmiana na jakikolwiek inny bieg, czy nawet wrzucenie na luz i tak tkwię na tej jedynce. Czy ktos wie, co może byc tego przyczyną?
Problem z 5 i wstecznym spowodowany jest zafajdanym hmmm... "pozycjonerem".
Jak zdejmiesz z góry gumę i wyciągniesz drążek, to po prawej i lewej stronie są takie prowadnice z kulką i sprężynką blokowane śrubami.
U ciebie jest problem z lewą.
Rozkręć i wyczyść (najlepiej obie strony).
Tylko nie pogub detali :)
Problem z 5 i wstecznym spowodowany jest zafajdanym hmmm... "pozycjonerem".
Jak zdejmiesz z góry gumę i wyciągniesz drążek, to po prawej i lewej stronie są takie prowadnice z kulką i sprężynką blokowane śrubami.
U ciebie jest problem z lewą.
Rozkręć i wyczyść (najlepiej obie strony).
Tylko nie pogub detali :)
Pojawił mi się ten sam problem, jest to do ogarnięcia bez zwalania skrzyni?
Lewarek już wyjechał i teraz pytanie czy te pozycjonery wytargam od góry?
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Wysłany: 2013-08-22, 18:02
witam u mnie sprężyny zgniły i popękały kolega złota rączka dorobił mi ze śruby nowe sprężynki z ASO Agroma, lewarek napawałem oszlifowałem i jest gitara, zostaje zmienić olej i jazda na zlot ;)
_________________ SS '90 1.3 31 5.125 +5 winch 12000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum