Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przeciwmgielne tył -gdzie????
dymek84 
rozgadany

Wysłany: 2013-09-02, 11:04   Przeciwmgielne tył -gdzie????

Witam Wszystkich

Gdzie w Samuraju powinny się znajdować światła przeciwmgielne z tyłu???

Pozsdr
Michał

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2013-09-02, 11:24   

zasadniczo, z tyłu :) najczęściej chyba jak masz oryginalną lampę w zderzaku to po jednej stronie od wewnętrznej jest białe cofania, a po drugiej czerwone przeciwmgłowe. Przejrzyj sobie allegro i fotki samuraiów, będziesz wiedział gdzie są przeciwmgłowe.

U mnie na przykład po zakupie przeciwmgłowe i cofania było dorobione oddzielnie i podwieszone pod zderzak, bo nikomu nie chciało się ogarnąć oryginalnej elektryki...

Tanto 
mechanik

Wysłany: 2013-09-02, 19:37   

Tu masz jedno z możliwych rozwiązań. Nie urwie się tak szybko jak lampa pod zderzakiem (bo tak chyba były montowane fabrycznie), a i zmotana kratka też skutecznie chroni klosz lampy.

Arek 
stały bywalec

Wysłany: 2013-09-02, 19:58   

SamNaSamZSam napisał/a:
zasadniczo, z tyłu :) najczęściej chyba jak masz oryginalną lampę w zderzaku to po jednej stronie od wewnętrznej jest białe cofania, a po drugiej czerwone przeciwmgłowe. Przejrzyj sobie allegro i fotki samuraiów, będziesz wiedział gdzie są przeciwmgłowe.

U mnie na przykład po zakupie przeciwmgłowe i cofania było dorobione oddzielnie i podwieszone pod zderzak, bo nikomu nie chciało się ogarnąć oryginalnej elektryki...

A u mnie wogóle nie ma pmg tylnego. W żadnej lampie zespolonej go nie odnalazłem, a elektryke ogarniąłem niemalże od podstaw ;) Zaryzykuje więc stwierdzenie, że fabtycznie go tam nie ma... i jak komus bardzo zalezy, to musi je sobie poprtostu dorobić ;)
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Tanto 
mechanik

Wysłany: 2013-09-02, 21:25   

arek2202 napisał/a:
Zaryzykuje więc stwierdzenie, że fabtycznie go tam nie ma... i jak komus bardzo zalezy, to musi je sobie poprtostu dorobić ;)

Może nie tyle 'jak komuś bardzo zależy', a jeśli ktoś chce mieć święty spokój na przeglądach i w przypadku rutynowej kontroli.

Dział III, Rozdział 3, Paragraf 12 http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-03-32-262
Dymek pytał o Samuraia, a tego raczej nie miał szansy zarejestrować przed 1 stycznia 1986 r.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2013-09-02, 21:38   

a ja mam w oryginalnej elektryce włącznik na desce i mam kabel we wiązce poprowadzony :) tyle że mam teraz lampy z podwójnymi wstecznymi białymi więc przeciwmgłowe jest jako oddzielne pod zderzakiem, ale to ewidentnie nie oryginalna konstrukcja.

Arek 
stały bywalec

Wysłany: 2013-09-02, 22:18   

Tanto napisał/a:
arek2202 napisał/a:
Zaryzykuje więc stwierdzenie, że fabtycznie go tam nie ma... i jak komus bardzo zalezy, to musi je sobie poprtostu dorobić ;)

Może nie tyle 'jak komuś bardzo zależy', a jeśli ktoś chce mieć święty spokój na przeglądach i w przypadku rutynowej kontroli.

Dział III, Rozdział 3, Paragraf 12 http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-03-32-262
Dymek pytał o Samuraia, a tego raczej nie miał szansy zarejestrować przed 1 stycznia 1986 r.

Oczywiście diagnosta ma prawo nie puścic takiego auta z przeglądem ;) Na szczęscie mój zbytnio nie wnika w takie szczegóły;) W naszych warunkach to światło przydaje się może dwa razy w roku ;) Póki co, nie montowałem - wytłumaczeniem bedzie, że urwało się w terenie ;)
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

moziembl 
Specjalista
Samurai 96'

Wysłany: 2013-09-04, 10:26   

Ja mam ledowe na środku zderzaka, diagnosta na przeglądzie marudził, ale jak mu powiedziałem że peugeot-y też tak mają to po marudził coś homologacji i się zamkną
Generalnie powinno być bliżej lewej krawędzi

Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!

Odpowiedz do tematu