Wysłany: 2013-09-07, 22:14 Snorkel a dolot ciepłego powietrza.
Cześć
Panowie mam takie pytanko małe, kupiłem samiego już ze snorkelem samoróbką, mam wersję z cholernym gaźnikiem aisan z 94 roku.
Samochód ładnie odpala itd. ale w spalinach czuć że mieszanka jest za bogata - wali benzyną.
Regulacja na oko śruby od wydatku nie pomaga za bardzo, albo za mało kręciłem co nie jest łatwe.
Skoro wali wachą z rury to może snorkel za mało daje powietrza 50mm lub to co zauważyłem - w oryginale jest jeszcze dolot ciepłego powietrza z kolektora.
Czy może bez tego ciepłego powietrza coś tam wariuje itp i nigdy nie zmniejsza wydatku paliwa bo ma ciągle zimne powietrze i daje ssanie dodatkowo?
Ssanie chodzi w sumie normalnie więc sam nie wiem - na ciepłym mam 1000 rpm - na ssaniu ok. 2000 rpm.
Nie chcę jechać do gaźnikowca jakiegoś dać 200 zł i okaże się że gaźnik ok a wina jest w braku tego ciepłego powietrza w dolocie.
Czy to ciepłe powietrze da się doprowadzić jakoś jak jest snorkel - czy to nie możliwe bo nie będzie szczelności nigdy? - jak jest u was?
Docelowo pewnie załaduję PONY ale teraz nie mam na to czasu.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-09-07, 23:16
A sprawdziłeś kable zapłonowe? Ja po kupnie tego nie zrobiłem, spaliny właśnie śmierdziały mi benzyną i problem okazał się błahy bo po prostu jedna fajka nie była dopięta do świecy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum