całkowicie zabudować nie można musisz zawsze widzieć jak lina się układa bynajmniej na początku jak będzie ok to można zabudować ale osobiście wole zawsze widzieć i mieć dojście do liny, zresztą nie będzie mógł zabudować bo wyciągarka będzie działała i do tyłu )
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-09-15, 19:27
Nie no, podgląd na linę oczywiście musi być, ale o ile w pickupie taka dziura w niczym nie przeszkadza, o tyle w blaszaku może być trochę nieprzyjemna w użytkowaniu
Bryka skończona zdjęcia wkrótce i zważona 1300kg w skład czego wchodzi samurai blaszak 1.3, mosty toyota lj70 z przed 90r. z blokadami przód LSD tył ARB, z wyciągarką star 660 i 70 metrami liny 10mm, koła 35X13,5R15 MT MUDZILLA MAXXIS, reduktor 4.16 z PTO by Pan Zbigniew Ż. z Sochaczewa, chyba tyle
wiśniowy po czym sądzisz że jest mały wykrzyż, i ile według Ciebie powinien wyjść wykrzyż żeby było w miare optymalnie,, tak samo ktoś pisał że silnik orginał nie będzie miałsiły na tych kołach, wczoraj testowaliśmy moją i Damiana fure cały dzięn i nic nikomu mocy nie zabrakło każdy w bagnie po progi na 2 biegu non stop,
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2013-09-30, 07:15
Zacne wozidło, teraz czekać na pierwsze wyniki w zawodach:)
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-09-30, 09:22
Mniejszy wykrzyż nadrobi blokadami, nie ma się co przejmować, w trialu chyba raczej nie będzie startował.
Za to pancer zawias od toitoia może się przydać przy przeciąganiu mostami kilku ton bagna na mechaniku
Jakoś tam zmierzyłem ten wykrzyż dodam, że potencjał wykrzyżu na przednim moście został trochę ograniczony poprzez odboje wynikało to z niechęci dalszego cięcia nadkoli (kiedyś się wytnie) i wyszło mi 70 cm ale czy to jest poprawnie zmierzone to nie mam pojęcia
Dzisiaj zostały rozpoczęte prace nad kolejnym etapem transformacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum