nie obcierają mam et -15 i do tego dystanse ale nie wiem ile cm ale z tego co pamiętam to wychodziło et -45 lub -50
resory mam leśniki od mazura i musiałem ciąć bude sporo i do tego podnieść bude o 2,5 cm, teraz też nie jest wszystko lux gdyż nadal koła się nie mieszczą więc dałem odboje dłuższe, w zime przerobie na sprężyny mosty wtedy już będzie napewno dobrze, a na razie to trzeba jeździć
heh w ogłoszeniu jest ale już ato troche jest rozebrane tak więc bym się zastanawiam grubo, ale jak by mi dali ze 20tys to mogę sprzedać
ahh i stało się tył pocięty do tego wycinam całe nadkola tylne
[ Dodano: 2013-12-30, 16:24 ]
to i ja się pochwale taki mały postęp barwy wiosenne, zaczynam robić tył,
Ładnie wykonane wzmocnienie mostu i osłona :) i kolory takie "żywe" :) Jakiej farby użyłeś? Chcę swoje wahacze pomalować na czerwono a mosty na czarno.
Jednakże panharda pod zbyt dużym kątem zamocowałeś, mogą występować problemy z prowadzeniem samca :/
panhard jest pod takim samym kątem co drążek kierowniczy, jak będzie coś lipa to się przerobi to akurat najmniejszy problem, co do liny to nie miałem wcześniej z nią kłopotów teraz też nie powinno być nic nie koliduje, a farby użyłem autorenolak z utwardzaczem i przed tym jeszcze podkład był, z rok może wytrzyma w bagnie
[ Dodano: 2014-01-02, 16:13 ]
dziś już odżyłem po sylwku trzeba było podziałać coś, tak więc tył ustawiony tylko pospawać na gotowo
tył uniosłen na 50cm przód też 50cm w górze, musze tylko tył paharda delikatnie przerobić i przedni to samo ale to już jest mały szczegół, może w niedziele wyjade na testy delikatne
tak że tego żeby nie było że leniuchuje wały już mam przedłużone tył o 10cm przód o 5cm , amory już założone jestem jak narazie mega zadowolony z amorów z landcruzera nie testowałem w terenie ale spreżyna felicji i te amory stoi fajnie sztywno, dziś unosiłem przednie koło na 60cm prawie, więc chyba nie ma tragedi z krzyżowanie w środe powinny przyjść błotniki plastikowe tak więc może uda się na czwartek skończyć auto
dla mnie niema znaczenia przedłużałem wały do samca już kilka razy zawsze było dobrze,nigdy nie odczuwałem jakiś tam turbulęcji ;_) na tych kołach co mam to się nic nie czuje heh akurat nawet ten na zdjęciu ma frez z wspawany od uaza
tak mosty i wahacze autorenalakiem pomalowane wraz z utwardzaczem a przed był podkład do tego, kolor to musisz sobie sam wybrać ja chciałem jaskrawe kolory i takie kupiłem ttobie może sięinny zielony spodoba ) nie wiem jak wytrzyma ten lakier ale chyba rok przynajmniej wytrzyma jakoś potem i tak brudne wszytko będzie
[ Dodano: 2014-01-11, 17:15 ]
dziś pojeździłem przetestowałem na trawersach narazie nic się nie urawło w niedziele mocniejsze testy, jeszcze zostało zrobić zderzak tył i i lampy tył zamocować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum