Wysłany: 2013-10-05, 11:30 brak zapłonu na pierwszym cylindrze
Silnik 1,3 ze swifta z gaźnikiem webera. Wymieniona cewka,aparat zapłonowy,kable,świece.Wszystko u mechanika ustawione sprawdzone.Działa bez zarzutu,wkręca na obroty,pracuje równo,prawie go nie słychać.I co z tego skoro to wszystko na rozgrzanym silniku. Przy rozruchu zimnego o dziwo pali ale tylko na trzy gary,z pierwszego można świece wykręcić i cały czas pracuje.Świeca jest czarna od sadzy,wystarczy ją wyczyścić wkręcić i problem znika. No ale jak długo tak można.Iskra jest ,przebić brak,zapłon wyregulowany.Mój mechanik wzrusza ramionami a każdy inny chce wymieniać wszystko od nowa.Najlepsze to że jak było ciepło to problemu nie było,zaczęły się przymrozki, zima nadchodzi.POMOCY
co do świec to są nowe,zamieniałem na wszystkie możliwe sposoby,a luzy na zaworach? nic nie dzwoni,nawet rozgrzany by klekotał
[ Dodano: 2013-10-06, 00:15 ]
Na przeglądzie kazałem sprawdzić spaliny i wyszło że mieszanka jest trochę za bogata ale nie aż tak żeby robić z tego problem bo odczyty mieściły się w normach
kupiłem szczelinomierz nawet znalazłem instrukcje regulacji zaworów,faktycznie były luzy,wyregulowałem,czekam na przymrozki bo teraz pali bez problemowo,zobaczymy co będzie,jeszcze się odezwę,dzięki za poradę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum