Wysłany: 2013-10-12, 21:43 Woda w aucie, pod nogami kierowcy!!
Cześć chłopaki. Mam Suzuki Samurai i mały problem. Pod szybą przednią jak wiecie jest taki wlot - odprowadzenie wody, żebrowany, coś mi się tam wytworzyło czytaj dziura i woda leci mi do środka, nie ma się jak tam dostać i myślę o jakiejś osłonie tego albo owiewce z czegoś zakładanej od góry.. jakieś pomysły?? Kuba
Czytajcie ze zrozumieniem kolega pisze że mu się dziura zrobiła pod kratką i nie ma sie tam jak dostać. Ja tak zrozumiałem. To co chcecie przetykać???hmmm
Jak chcesz zasłonic gustownie tą kratkę to polecam taką osłonę dostępna na alledrogo z ABS-u. Wpisz sobie osłona wlotu samurai to powinno ci sie pokazać. koszt koło 80zł z wysyłką
Jak chcesz zasłonic gustownie tą kratkę to polecam taką osłonę dostępna na alledrogo z ABS-u. Wpisz sobie osłona wlotu samurai to powinno ci sie pokazać. koszt koło 80zł z wysyłką
Własnie się ostatnio zastanawiałem nad tym wynalazkiem, bo non stop mam masę liści i igieł sosnowych w nawiewach w aucie :( Jak tylko włączę dmuchawkę wszystko leci mi do środka i na twarz ;(
Pytanie tylko, jak to zamontowac? Na klej / nity od zewnątrz, czy trzeba coś rozbierać? Może ma ktoś foto tego ustrojstwa na swoim aucie? I zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, czy ta osłona wlotu nie przeszkadza w czasie otwierania maski i opieraniu jej na odbojnikach nad szybą przednią?
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Wysłany: 2013-10-13, 20:42
ja mam to zamontowane na trytki. W osłonie mam nawiercone po dwie dziurki na bokach przez dziurki i przez kratkę w masce idzie trytka. W podstawkę wkeliłem jeszcze taką cienką uszczelkę jak do okien żeby nie wytarło lakieru i jest bardzo git. Co do przeszkadzania w kładzeniu maski to nie wiem, bo jej nie kładę tylko podnoszę i opieram na pręcie.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Domyślam się, że faktycznie pomaga na ten syf w nawiewach? A jak z ta maską? NIe opiera się wtedy ona na tej osłonie?
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-10-13, 21:21
W moim troszke przeszkadza tylko ja nie mam odbojników na ramce szyby i maska opiera się na uszczelce szyby. osłone mozna odchudzić o 0,5cm i już nic nie zawadza
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Ja mam to zrobione tak http://www.fotosik.pl/pok...17970bb576.html
Troszkę obciąłem krawędź tej osłonki i maksymalnie ją dosunąłem do szyby.
Przy otwarciu maski na szybę nic nie przeszkadza.
O dzieki "tomaszpopiela", własnie o to chodziło ;) Trza więc zakupić i montować ;)
heh wczoraj się naczytałem ten temat i dziś sprawdziłem heh odpływ ta gumowa rurka zapchana normalnie glina była, wszystkie otwory dziurki w ściance pozatykałem powinno być dobrze teraz jeszcze tylko nie zabierałem się za ramę szyby bo i tak mam podgnitą i nadaje się do wymiany, a zwłaszcza że ostatnio leżałem na boku i troszku się pogięła
Zakupiona osłona dziś dotarła. W weekend zamnotuje po uprzednim oczyszczeniu kanałów i nagrzewnicy. Postaram się o kilka fotek do galerii o ile tona liści nie zasłoni wszystkiego ;)
Swoją drogą, osłona jest bardzo profi zrobiona. Solidny materiał i porządnie wtopiona (chyba nierdzewna) siatka. Wybrałem wersję niską i przy oparciu maski o odbojniki nic nie haczy, więc mogę z czystym sumienim polecić ten wynalazek ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum