Wysłany: 2013-10-17, 10:09 Impregnacja soft topu
Mam soft top (robiony w Poznaniu) w idealnym stanie, ale jak długo pada robi się mokry od spodu, możliwe, że po prostu ścieka gdzieś po zagięciach. Czym go zabezpieczyć?
Wysłany: 2013-10-17, 11:53
A czy to nie tak że Ci się wykrapla wilgoć z wnętrza samochodu po wewnętrznej stronie plandeki? Ja mam tak przy hard topie, że mi się "rosi" daszek nad głową od tego co nachucham albo z powietrza się wytrąci jak jest wilgotne.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2013-10-17, 12:05 Re: Impregnacja soft topu
jurczi napisał/a:
Mam soft top (robiony w Poznaniu) w idealnym stanie, ale jak długo pada robi się mokry od spodu, możliwe, że po prostu ścieka gdzieś po zagięciach. Czym go zabezpieczyć?
na swojej stronie internetowej owy producent z Poznania ma w sprzedaży impregnaty Nikwax'a... znajdź takie w sklepie sportowym i wypróbuj
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
* spray do impregnacji membran - działa dobrze ale mało wydajny ;)
* Sonax do plandek. Badzo fajny środek, na całą plandekę jedno opakowanie starczy (ok 50 PLN)
* Impregnat do plandek jachtowych, niedawno nałożyłem, póki co działa, nakłada się cieknącą szmatą plandeka wpija rozcieńczalnik odparowuje i trzyma. Cena dobra 1l ok 30 PLN. Do kupienia w Jula. Ale z oceną finalną poczekam do jakiś porządnych ulew.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
a ja ci podam sposób wytestowany prze zemnie 5 lat na własnym aucie, a wpojony w instytucji która się nazywała "MON" albo SYF
Dziadki pamiętaja o co chodzi.
Plandeki w 266, UAZ, GAZ to się znało na pamięć każdą nitkę. Żadne Niwaxy sraksy, pierdaksy wszystko chłam Zwykła pasta do butów najlepiej ta śmierdząca nie KIWI. W przypadku samuraika czarna.
Podgrzej ja do płynnego stanu i jedziesz młody jedziesz Ja robię tak na jesień i wiosnę. Jak mi się chce to w lecie jeszcze raz.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-04-22, 21:45
Nitro ci wpiep.... wszystko
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Do impregnacji polecam środek z firmy Wurth Silicon Spray doskonale sie do tego nadaje . Sprawdziłem Go na swoin Escorcie Cabrio z podobnym szytym dachem na miare.
_________________ Suzi 1.6 8V, red 4.16 Calmini, zawias Calmini 5', 31'Feedima Extrem evolution, tarcze tył,itp. W planach 2x ARB i, wyciągarka tył i przeszczep serca na zdrowsze
Cena przystępna. Długi czas wiązania (polimeryzacji) ale zabezpieczenie robiło dobre. Na jasnych materiałach widoczne są jednak jakby ciemniejsze plamy po użyciu tego środka, wiec nie polecam do konserwacji odzieży, ale namioty, parasole i plandeki można sikać ;) Opakowanie wystarczyło mi na jeden dość duży namiot i parasol.
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Do impregnacji polecam środek z firmy Wurth Silicon Spray doskonale sie do tego nadaje . Sprawdziłem Go na swoin Escorcie Cabrio z podobnym szytym dachem na miare.
Silicon Spray zasadniczo służy do smarowania, ewentualnie do konserwacji gumy, żeby np. zimą uszczelki nie przymarzały, ale plandeka hmm chyba zostane przy paście do butów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum