Witam, od jakiegoś czasu mam problemy z obiema szybami, lewa opuszcza sie tylko do połowy a prawa przy dosuwaniu idzie koszmarnie ciężko i albo nie wchodzi mi w rame w drzwiach albo przód szyby się nie podnosi a tylko tył i musze rekami na chama szybe podnosić. Dużo będzie z tym zabawy i czy łatwo sie dostać?Tam będzie mechanizm nożycowy czy coś innego?pozdro
Nie wiem jak to sie nazywa ale jest krzyz zdjac boczek drzwi to odkrecic plastik pod klamka, raczke za ktora zamykasz drzwi, i gume ograniczajaca otwarcie drzwi. Do tego wypiac korbke od opuszczania szyby. Sam boczek wypinasz "na sile'' uwazajac przy tym zeby go nie polamac. Najlepiej wsuwac ciekie kombinerki/druty czy co tam masz z obu stron klipsa i podwazac az wyskoczy.
Zanim to jednak rozbierzesz sprawdz stan uszczelki
Witam. po opuszczeniu szyby od strony kierowcy nie mogłem jej już podnieść, chyba że rękami na siłę, zdjełęm boczek z drzwi, po czym okazało sie, że mechanizm opuszczania szyby jest cały zardzewiały, w skutek czego nie trzyma szyby. Czy może wiecie coś o jakimś zamienniku albo dobrym innym patencie ?:) z góry dzięki :)
Wysłany: 2013-11-14, 19:03
Ja mam to samo u siebie, pokrzywiły się i zardzewiały prowadnice po których przesuwają się te gumowe kółeczka, zamówiłem 2 szt jak wyżej tylko nie mam czasu przełożyć, ale jak masz proste te prowadnice a tylko zardzewiały to tylko je wyczyść i nasmaruj i może będą działać. U mnie się w końcowej fazie to kółeczko się blokowało na skrzywionej prowadnicy i szyba od strony przodu się nie dosuwała a tył się tylko podnosił i też musiałem ręką dopychać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum