Wysłany: 2013-10-22, 13:35 Bagażnik dachowy pod halogeny na miękki dach
Witam, podesłalibyście mi jakiś link do bagażnika, który mógłbym zamontować do samuraja żeby na nim cyknąć halogeny?
Był już kiedyś podobny temat coś o bagażniku rynienkowym ale tylko ogólnie było pisane a nie chce zamiawiać pierwszego z brzegu i zwracać potem po 20 razy..
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Wysłany: 2013-10-24, 09:15
a tak zamocowane światełka nie dają po gałach odblaskiem od maski? Koledzy chyba kiedyś pisali żeby pałąk cofnąć deczko na dachu, w celu uniknięcia właśnie odblasku od maski.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
No właśnie odblask z maski wk... najbardziej.
Dwa razy przerabiałem poprzeczkę, żeby był rzucany cień na maskę.
Nie jest piękna tak jak ta z vitary, ale działa.
Zalety:
Przykręcana do zawiasów drzwi - nie trzeba nic dziurawić
Osłania dodatkowo ramkę szyby po bokach.
Można nadal położyć ramkę szyby na masce.
Można przykręcić odciągi w rogach.
Zamiast odsuwać lampy do tyłu można dorobić kawałek blaszki, tak żeby przechodził pod ową lampą i robił "daszek" taki od spodu.
Mam nadzieje, że napisałem w miarę zrozumiale, w razie wątpliwości będę się chwalił talentem do rysowana
Wysłany: 2013-10-24, 10:46
kostuch napisał/a:
http://skeletondevices.com/files/other/pa2.jpg
Super maskowanie pokrywy silnika. W lesie chyba jesteś nie do wypatrzenia i można śmiało dziki podglądać z bliska :D tylko czy na ostrych zakrętach nie gubisz winogronek? :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Zamiast odsuwać lampy do tyłu można dorobić kawałek blaszki, tak żeby przechodził pod ową lampą i robił "daszek" taki od spodu.
Mam nadzieje, że napisałem w miarę zrozumiale, w razie wątpliwości będę się chwalił talentem do rysowana
Przez chwilę tak miałem - wycięte z gumy osłony od dołu.
Świeciło na maskę bokami
Znaczy było źle zrobione Metodami prób i błędów trza dobrać odpowiednią szerokość/długość.
Przy plandece swiatło padające na nią nie za bardzo "prześwituje" przez nią?
Znaczy było źle zrobione Metodami prób i błędów trza dobrać odpowiednią szerokość/długość.
Przy plandece swiatło padające na nią nie za bardzo "prześwituje" przez nią?
Masz szansę się wykazać swoją konstrukcją
Plandeka nie prześwituje (mimo 100W żarówek).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum