Wysłany: 2013-10-21, 21:29 czy ćos takiego pojedzie 33 simexy
Na początku cześć wam wszystkim!!!
Mam taka wizje , żeby z mojej budy pospawać ruraka, a zamiast orginalnych mostów dać na tył od pajero ( blokada 100%) a na przód od patrola lub lj70
Oczywiście jeszcze reduktor od 1.0 i jakieś 33 calowe simexy.
PYTANIA
Czy będzie konieczna zmiana sprzęgła?
Reduktor coś takiego wytrzyma?
Wysłany: 2013-10-21, 21:39 Re: czy ćos takiego pojedzie 33 simexy
ignacy napisał/a:
Na początku cześć wam wszystkim!!!
Mam taka wizje , żeby z mojej budy pospawać ruraka, a zamiast orginalnych mostów dać na tył od pajero ( blokada 100%) a na przód od patrola lub lj70
Oczywiście jeszcze reduktor od 1.0 i jakieś 33 calowe simexy.
PYTANIA
Czy będzie konieczna zmiana sprzęgła?
Reduktor coś takiego wytrzyma?
ja pier.....e
nie pojedzie.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-22, 16:06
Najpierw się przywitaj w przywitalni: http://samurai.org.pl/vie...8fe03018c#42309
Jak już to proponuje oba mosty z lj70, przynajmniej sprawdzone. A zrobisz jak uważasz, najwyżej będzie kolejny pomnik na allegro
no może i nie pojedzie,ale przełożenia w mostach da się zgrać w pajeru z tyłu jest 4.625 lub 4.875,a w parolu jest 4.625 i w lj70 4.875
będą komplikacje ale wszystko da się zrobić
zwolni trochę to z takimi kołami jakoś sobie poradzi
tylko sprzęgło będę pewnie musiał zmienić
a reduktor to nie wiem czy wytrzyma
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-22, 21:56
Ale po co budować taką zlepe z kilku aut? No chyba że chodzi o to że jak będziesz coś naprawiał i kupował części w IC to pomyślą że taki bogaty jesteś że masz kilka aut
najbardziej chodzi mi otą blokadę w moście od pajero i o zwolnienie samochodu
ps. ma być to samochód od jazdy właściwie tylko w teren tak zwana zmota, gdyż chciałbym kupić samiego z zerdzewiała buda i zamiast niej zrobić taka klatke obijana jakąś blachą
[ Dodano: 2013-10-23, 20:25 ]
jeszcze jedno pytanie ile kosztują wzmacniane półosie oraz wały do orginalnych mostów samurajowskich
wystarczy tylko dać wzmacniane półosie na przód
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum