Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-10-22, 20:46
kostuch napisał/a:
Wajcha od temperatury otwiera/zamyka tylko zaworek nagrzewnicy na grodzi i nie ma mechanicznego połączenia z pozostałymi dźwigniami i cięgnami.
No właśnie ale w starszym modelu. Ja mam 2000r i trzy białe zegary i 3 okrągłe nawiewy na środku. taka decha jak tu http://archi.inosak.org/i...32969434_1.html (nie mogę wkleić foto bo mam tekst że limit zdjec dla tego forum został wyczerpany)
W moim 2000r już tak nie jest. Sam też napisal że u niego jest sprzężone. Jutro zrobię zdjęcia dla niedowiarków, Jest to rozwiazanie fabryczne bo ja pierwszy raz tam sie dobrałem a przede mną nikt tam nie zaglądał
[ Dodano: 2013-10-22, 20:51 ]
SamNaSamZSam napisał/a:
hmm to interesujące :) czyli u Ciebie da się ustawić wajchę ciepła na maksa a wajchą kierunku nawiewu manipulować dowolnie w całym zakresie?
... i muszę zdjąć deskę i komuś nawet obiecałem tutoriala z demontażu deski nowego typu...
A i owszem i cały czas będę czekał
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-10-22, 21:51
eeee ja tam mam napisane suzuki samurai santana i tego się będe trzymał. I tylko krowa nie zmienia poglądów
[ Dodano: 2013-10-22, 21:54 ]
A diesla mam fabrycznie i go bardzo lubie. Już w czasie wojny z benzyną były kłopoty. Dlaczego czołgi Sherman były nazywane Ronson? Bo dobrze sie paliły hehe
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-10-22, 23:38
airgaston napisał/a:
(nie mogę wkleić foto bo mam tekst że limit zdjec dla tego forum został wyczerpany)
Zdjęcia na tym forum wkleja się przez URL. Kopiujesz adres URL zdjęcia klikając na nie prawym przyciskiem, a następnie przy pisaniu wiadomości klikasz "URL" i tam wklejasz link do foty.
nie [URL], a [Img] jak chcemy żeby zdjęcie się pokazało
Dotyczy zdjęć które są już gdzieś w sieci umieszczone, wklejamy wtedy adres takiego zdjęcia. Jak mamy je u siebie na dysku, to trzeba je wrzucić do sieci np. na ImageShack, Picassa, Flickr, Fotosik itp., a potem wkleić link do takiego zdjęcia.
Odważne stwierdzenie po przeczytaniu jednego wątku
Tak apropos, to fajnie jest zrobiona nagrzewnica w LJtce.
Pokrętło jak w kaloryferze na wejściu i zamykane ręcznie dwie klapki - jak drzwiczki w piecu.
Nadmuchu na twarz nie ma, bo jak się jedzie to i tak są takie przeciągi że włosy rozwiewa
Wysłany: 2013-10-23, 14:17
kostuch napisał/a:
Nadmuchu na twarz nie ma, bo jak się jedzie to i tak są takie przeciągi że włosy rozwiewa
Drogi Kostinho, z całym szacunkiem, Ty jeszcze masz jakieś pióra na głowie? :D Bo ja to sobie wyobrażam, że takie doświadczenie i wiedza to setki lat praktyki i studiowania przeróżnych manuali :D i tak trochę Shaolinem mi to zalatywało. Nie burz mojej wizji tego świata :O
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
mam tak samo od strony pasażera trzeba się niestety schylić będzie tam szła plastykowa rura spiro do nawiewu na szybę zdejmij ją będziesz widział cięgna od klap najprawdopodobniej ciegno nie domyka ci dolnej tej na nogi i psińco ci leci na szybę a z tych
środkowych jak kolega wcześniej już pisał zawsze poleci zimne ale one są zamykane kolejnym cięgnem które jest wyżej musisz to sobie ręcznie poustawiać adekwatnie do pory roku taki właśnie jest Samuraj
Panowie a jaka nieoryginalna nagrzewnica pasuje do samuraia? W miejscu gdzie była oryginalna mam tylko 20cm i oryginalna na pewno tam nie wejdzie, czy ktoś może wie od jakiego auta wymiary nagrzewnicy mają nie wiecej niz 20cm?
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2015-11-24, 06:57
Chłopaki przeważnie starają się upchnąć oryginalną nagrzewnice. Przecinają i przespawuja rurkę trzymającą kokpit i da radę wtedy jakoś to upchnąć.
Ale faktycznie jak za mało miejsca to można wsadzić oryginał w miejsce schowka lub poszukać mniejszego zamiennika. Ale chyba nikt na razie tego nie robił .... będziesz więc pionierem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum