Czy ktoś mógłby wypowiedziec się w kwestii powyższego auta.
Chciałem to kupic ale przeraziła mnie wszędobylska korozja, sęk w tym że rama, napędy i nawet silnik są sprawne.
Możecie podac przybliżony koszt wyspawania całego dołu w samuraju ??
u mnie np. dorobienie części blacharskich czyli progi z póltorówki na zamówienie (150zł) i poszycia błotników z dwóch arkuszy blachy (200zł), jak oglądałeś tablice to widziałeś pewnie mojego samca ...
_________________ BYŁ : Suzuki SJ50V, 1.3 gaźnik, kibel rura, lekko ruszony, ruda tu i tam.
JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji
Chciałbym zlecic jakiemuś zakładowi żeby to ładnie zrobic a boję się że jakiego bym nie kupił to i tak będzie blacha do roboty bo raczej z innych powodów tych samochodów sie nie sprzedaje ;)
ja sprzedaje z innego powodu, no ale nie ważne...
w samochodzie za te pieniądze to nawet musisz się liczyć z blachą. ceny samochodów bo blacharce są raczej powyżej 7000 zł..
_________________ BYŁ : Suzuki SJ50V, 1.3 gaźnik, kibel rura, lekko ruszony, ruda tu i tam.
JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji
błotniki, progi, zakola tył, przód dobry, podłoga przed pasażerem i zabezpieczenie przed rudą na przyszłośc i ew. lakier z przygotowaniem = +/- ??? pln
Chcesz na upartego mogę go obejrzeć bo w tygodniu mi się nudzi, a już przy swoim się naprawiałem bo też się pokusiłem na samuraia za 5000zł, a że sam wszystko naprawiam to już jakieś obeznanie mam. A do ursynowa mi bardzo blisko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum